На 20 май 2019 да почерпят

Ето ги финалистите в „Гласът на България“

Експлозия е избухнала в иракската столица Багдад

„Политическо чудо” на изборите в Австралия Управляващите спечелиха при прогнозирана победа за опозицията

Бойко Борисов обсъди с Хайко Маас актуални теми от двустранен характер, както и въпроси от дневния ред на ЕС

Австрийската прокуратура се е отказала да започне разследване по отношение на Щрахе

Димитър Попов, бившият вратар на ЦСКА и „Левски“, ексклузивно пред „Труд“: Американската мечта е капан за балъци

Натура 2000 глътна хиляди частни имоти по Черноморието Заради фалшификациите на „еколозите“ местните не могат да се разпореждат със земите си

Президентът Радев: Срещите за нов главен прокурор са в отговор на обществените очаквания

Проверяват 19 къщи за гости в Сапарева баня

Белгия даде заявка да превъоръжава пехотата ни Куполите и оръдията на John Cockerill Defense имат жизнен цикъл до 50 г. при високо качество

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 20 май 2019

Швейцария затяга правилата за оръжията Изискваните от ЕС мерки бяха одобрени на референдум с 67% срещу 33% против

Калоян Паргов: София може да бъде като Прага, Загреб, Братислава, но не с това управление

Вицепремиер и министър раздадоха подаръци на деца в Монтана

Вицепремиерът Марияна Николова и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков посетиха в Монтана центрове за деца и от семеен тип и раздадоха на малчуганите и младежите подаръци за Коледа.

Придружени от областния управител Росен Петков и кмета Златко Живков те гостуваха в дневния център за пълнолетни лица с увреждания и два центъра за настаняване от семеен тип, разговаряха със социални работници, възпитатели и деца и им подариха три лаптопа и кошници с лакомства.

В дневния дом и центъра за обществена подкрепа се предлагат четири от общо 21 социални услуги, които извършва община Монтана. Всеки ден дневния дом се посещава от 54 деца и млади хора, а за тях се грижат 18 души специализиран и обслужващ персонал. За момента обаче приемът в дома е прекратен тъй като капацитетът му е надхвърлен, сподели директорът Калинка Борисова.

„Има предложение от община Монтана за увеличаване капацитета за прием в центъра за обществена подкрепа и в дневния дом. Искаме да се уверим на място какво е положението и да преценим какво можем да направим”, каза министър Петков.

Вицепремиерът Марияна Никола пък заяви, че „правителството ще работи активно за преодоляване на дисбалансите между отделните региони в България и за по-бързо развитие на северозападния регион!”, След срещата кметът Живков съобщи, че е получил уверение от министър Петков, че от следващата година ще бъде увеличен капацитета на центъра за обществена подкрепа от 26 на 40, както и че програмата „Личен асистент” ще продължи и през следващите девет месеца.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.