Починалият от коронавирус в МБАЛ-Благоевград е работил на лифта в Банско

Само за денонощие в Иран са регистрирани над три хиляди нови случая на коронавирус

Пророците предрекли пандемията Две книги описват коронавируса

Джакомо Джианиоти призова света да помогне на Италия Притеснява се за близките си

Любимите рецепти на Марина Цветанова Мисис България 2019 оцелява в модния свят с много труд и перфектна организация

Отново горят отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

Още една жертва на коронавируса у нас

Соломон Паси: Първото нещо, което можеше да бъде направено, беше да се въведат общоевропейски правила

Коронавирусът може да остане жизнеспособен до 3 дни при подходящи условия

Без зони за платено паркиране в София до 12 април

Геймингът спасява Формула 1 и НАСКАР

Тодор Кантарджиев: Позабавихме нещата, сега е най-важна самодисциплината на българите

Случаите на коронавирус в света са близо 600 000

Уикенд посвети албум на Бела Хадид Чувствата на рапъра към модела не са изстинали

Вокалистът на „Рамщайн“ няма коронавирус

Вицепремиер и министър раздадоха подаръци на деца в Монтана

Вицепремиерът Марияна Николова и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков посетиха в Монтана центрове за деца и от семеен тип и раздадоха на малчуганите и младежите подаръци за Коледа.

Придружени от областния управител Росен Петков и кмета Златко Живков те гостуваха в дневния център за пълнолетни лица с увреждания и два центъра за настаняване от семеен тип, разговаряха със социални работници, възпитатели и деца и им подариха три лаптопа и кошници с лакомства.

В дневния дом и центъра за обществена подкрепа се предлагат четири от общо 21 социални услуги, които извършва община Монтана. Всеки ден дневния дом се посещава от 54 деца и млади хора, а за тях се грижат 18 души специализиран и обслужващ персонал. За момента обаче приемът в дома е прекратен тъй като капацитетът му е надхвърлен, сподели директорът Калинка Борисова.

„Има предложение от община Монтана за увеличаване капацитета за прием в центъра за обществена подкрепа и в дневния дом. Искаме да се уверим на място какво е положението и да преценим какво можем да направим”, каза министър Петков.

Вицепремиерът Марияна Никола пък заяви, че „правителството ще работи активно за преодоляване на дисбалансите между отделните региони в България и за по-бързо развитие на северозападния регион!”, След срещата кметът Живков съобщи, че е получил уверение от министър Петков, че от следващата година ще бъде увеличен капацитета на центъра за обществена подкрепа от 26 на 40, както и че програмата „Личен асистент” ще продължи и през следващите девет месеца.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.