ВКС потвърди присъда от 18 и 20 години затвор за двамата роми, убили Георги Рогачев на бензиностанцията край Розино

Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд-Пловдив, потвърждаващо присъдата на Окръжен съд-Пловдив, с която Николай Стоянов е осъден на 20 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, а Иван Стоянов - на 18 години.

С присъда от 27 май 2016 г. Окръжен съд-Пловдив призна Николай Стоянов за виновен в това, че на 14 септември 2014 г. в землището на село Розино в съучастие с Иван Стоянов и неизвестен извършител е умъртвил собственика на на газстанция и бензиностанция "Веселина" Георги Рогачев, като смъртта е настъпила на 20 октомври 2014 г. Убийството е извършено по особено мъчителен начин за жертвата и по хулигански подбуди - престъпление по чл.116 ал.1 т.6 и т.11, във вр. с чл.115, във вр. с чл.20 ал.2, във вр. с ал.1, във вр. с чл.54 от Наказателния кодекс.

Със същата присъда Иван Стоянов също е признат за виновен за извършване на същото престъпление. Двамата са били най-дейни в масовия побой, който мургавите жители на близката ромска махала, са нанесли със сопи и други предмети на бизнесмена Георги Рогачев. Присъдата на ВКС е окончателна и не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право