Банките са готови да преминат стрес теста на ЕЦБ Ако резултатите са добри, България ще е изпълнила едно от най-важните условия за участие в Банковия съюз

На 25 март 2019 да почерпят

С 2500 места разширяват Софийските гробища

Ирландският Джо Кокър скара Лечев и Графа в „Гласът на България“

Вълни от поезия на Фотев заляха Бургас

Петиция за отмяна на Брекзит надхвърли 5 милиона подписа

Искове срещу България за над 1,2 млрд. евро Най-големи са претенциите на енергоразпределителните дружества

Утре ни очаква слънчево време с максимални температури между 20 и 25 градуса

Шествие срещу ислямофобията и расизма в Нова Зеландия

Владимир Кисьов се е отказал да бъде кандидат на СДС за евроизборите

Странната ярост на Томислав Дончев Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще заседава вероятно в сряда

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 25 март 2019

ВМРО и „Атака“ отиват заедно на евроизборите Волен Сидеров нямал претенции да бъде сред кандидатите на евентуалната коалиция

До 2 г. е готов първият нов боен кораб Проектът е за два кораба, като общата му стойност е почти 1 млрд. лв

Адвокат Михаил Екимджиев: Цветан Цветанов е тежък рецидивист по отношение на апартаментите

Влагат близо 2,2 млн. лева в ремонт на четири улици в Павликени

Ремонтират четири улици с обща дължина 2,4 километра в Павликени. В понеделник беше даден старт на рехабилитацията на улиците „Стефан Караджа“, „Илия Златев“, „Александър Стамболийски“ и „Васил Левски“.

Първа копка направиха кметът на Община Павликени инж.Емануил Манолов, директорът на ОД на Държавен фонд Земеделие Тодор Тодоров и техническият ръководител във фирмата-изпълнител инж.Павел Христов.
Ремонтът е финансиран по проект „Реконструкция на улична мрежа в град Павликени“ от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 година, съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

В следващите месеци ще бъде извършен ремонт и възстановяване на уличните платна, изграждане на нови елементи на уличните платна, ремонт и възстановяване на уличната настилка и полагане на нови асфалтобетонови пластове, монтаж на нови улични бордюри, възстановяване на тротоари, изграждане на достъпна среда.
Общата стойност на проекта е 2 199 873,17 лв.

„Само преди десетина дни дадохме началото и на друг проект за ремонт на 13 км общински пътища. И двата проекта имат за цел едно и също – да осигурят безопасното придвижване на жителите на община Павликени и на преминаващите през нашата община. Подобренията ще спомогнат и местния бизнес като намалят времето за превоз и ограничат разходите за ремонти на моторните превозни средства“, каза инж.Емануил Манолов. Той посочи, че до момента Общината е получила финансиране за 86 свои проекти, които са успешно изпълнени, а други десет са в ход.

Кметът се обърна и към жителите на общината с молбата да проявят търпение към строителния процес. „Правим го за добро, затова Ви моля да проявите спокойствие и търпение, докато текат строителните работи.“, каза инж.Манолов.

„Прави впечатление, че Община Павликени класира много проекти, което означава, че има съгласие в местната общност за това, което трябва да се направи; че има достатъчно подготвени професионалисти за изготвяне на тези проекти и има кмет, който събрал в екип и мотивирал тези кадри. Работата на тази общинска администрация е впечатляваща и е достойна за гордост и уважение“, каза директорът на ОД на ДФЗ Тодор Тодоров.

„Обещавам една изключително добра и достъпна градска среда и се извинявам за неудобствата, които създаването й ще причини на гражданите“, каза и Невена Станчева от ДЗЗД „Улици“-Павликени, която е избрана за изпълнител на строително-монтажните работи по проекта.

Срокът за завършване на дейностите е 36 месеца, но строителите гарантират, че ремонтните дейности по четирите отсечки ще приключат до края на лятото.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.