Чочев опериран, аут до края на сезона

Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 6 декември 2019

Дневен хороскоп на Алена за петък, 06.12.2019

На 6 декември 2019 да почерпят

Скорсезе и Копола: Студио „Марвел“ не прави кино! Всичко е само един комерс, твърдят легендарните режисьори

Парламентът прие бюджета за 2020 г.

„Стачката на стачките” парализира Франция Милиони на бунт срещу пенсионните реформи на Макрон

#MeToo трейлър на новия политически коректен филм за Бонд “Силната чернокожа жена” Лашана Линч съперничи на 007

Пирати отвлякоха гръцки танкер край Нигерия

3028 лв. заплата в софтуерните компании Над 30 хил. са заетите в бранша

Протеини пазят сърцето и кожата в студа Балансираме белтъчния прием с фибри

Словашкият парламент отхвърли спорен законопроект за абортите

50% излишно висше образование

Чаатай Улусой надебеля

Кардайъ: Лъсна съглашателството между ГЕРБ и БСП

Влагат 6,5 млн. лева в нов корпус на болницата в Търново

Обявена е обществена поръчка за изграждане на новия болничен корпус в двора на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново. Проектът е на стойност около 6,5 млн.лева, а строителството ще е на два етапа. Това съобщи пред „Труд“ изпълнителният директор здравното заведение д-р Стефан Филев.

„За да отговаря на всички законови и нормативни изискванията, застроената площ на сградата се увеличи с около 1200 кв.м. от първоначалните разчети. Това налага изграждането и да стане на два етапа. За първия са осигурени необходимите средства. Те са от успешната продажба на незавършената хирургична сграда в двора на болницата и от изоставено старо парово стопанство“, информира д-р Филев.

Корпусът ще бъде осеметажен, ще е до западното крило на болницата като е предвидена топла връзка между двете сгради. Очаква се обектът да бъде завършен за 18 месеца, а след осигуряване на финансиране, ще стартира и изпълнението на втория етап.

Целта е в новия корпус да бъдат прехвърлени отделенията от Стара болница, която е на 3 километра от основната болнична сграда и така ще бъде спестен годишният разход от 450 000 лева, който стационарът харчи за транспорт, консултации и издръжка на втората база.
Д-р Филев уточни, че в Стара болница ще остане само отделението по Физиотерапия.
Болничният шеф сподели още, че въпреки финансовите трудности, пред които са изправени болниците у нас, е наложително лечебницата да бъде снабдена с нова апаратура.

„Отделенията трябва да са добре оборудвани, за да може болницата да запази нивото си и да не изостава от останалите здравни заведения. Вече започнахме планиране каква техника ще бъде закупена през идната година. Необходими са нови респиратори за Реанимация, анестезиологични апарати, операционна маса и др.“, допълни д-р Стефан Филев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.