Вот на недоверие срещу Тереза Мей тази вечер

Младо момче заби нож в гърба 25-годишен мъж след скандал край Търговище

Цвета Караянчева: Осъждам всеки опит за дискредитация на българските строители Не се съмнявам в качеството на тяхната работа, коментира председателят на НС

Мъж, жена и дете пострадаха при катастрофа в Търново

Френската полиция все още търси стрелеца от Страсбург

Протестът на строителите не затруднява движението в София

Пациент, изпаднал в мозъчна смърт, спаси трима болни с органите си Това е втора донорска ситуация тази година в областната болница във Велико Търново

Специалисти от ВМА с поредна трансплантация на черен дроб

МВнР към българите в Страсбург: Избягвайте посещението на публични места!

Български журналисти се оказали в близост до стрелбата в Страсбург

Бивш служител в „Полимери”: Вместо да даде заплати, Банев си купи кола

Гл. комисар Николай Николов: Бюджетът на пожарната не е пострадал

Сергей Станишев за резолюцията на ЕП: България има нов инструмент за натиск за Шенген

Ето как българските евродепутати коментираха ужаса в Страсбург

Защо не трябва да се пита „Колежке, може ли за минутка-две“?

Влагат 6,5 млн. лева в нов корпус на болницата в Търново

Обявена е обществена поръчка за изграждане на новия болничен корпус в двора на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново. Проектът е на стойност около 6,5 млн.лева, а строителството ще е на два етапа. Това съобщи пред „Труд“ изпълнителният директор здравното заведение д-р Стефан Филев.

„За да отговаря на всички законови и нормативни изискванията, застроената площ на сградата се увеличи с около 1200 кв.м. от първоначалните разчети. Това налага изграждането и да стане на два етапа. За първия са осигурени необходимите средства. Те са от успешната продажба на незавършената хирургична сграда в двора на болницата и от изоставено старо парово стопанство“, информира д-р Филев.

Корпусът ще бъде осеметажен, ще е до западното крило на болницата като е предвидена топла връзка между двете сгради. Очаква се обектът да бъде завършен за 18 месеца, а след осигуряване на финансиране, ще стартира и изпълнението на втория етап.

Целта е в новия корпус да бъдат прехвърлени отделенията от Стара болница, която е на 3 километра от основната болнична сграда и така ще бъде спестен годишният разход от 450 000 лева, който стационарът харчи за транспорт, консултации и издръжка на втората база.
Д-р Филев уточни, че в Стара болница ще остане само отделението по Физиотерапия.
Болничният шеф сподели още, че въпреки финансовите трудности, пред които са изправени болниците у нас, е наложително лечебницата да бъде снабдена с нова апаратура.

„Отделенията трябва да са добре оборудвани, за да може болницата да запази нивото си и да не изостава от останалите здравни заведения. Вече започнахме планиране каква техника ще бъде закупена през идната година. Необходими са нови респиратори за Реанимация, анестезиологични апарати, операционна маса и др.“, допълни д-р Стефан Филев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.