Издирват ловец, застрелял крави

Гала се похвали с красивата си дъщеря

Срокът за подаване на заявления за помощ за отопление изтича на 31 октомври

Николай Банев остава в ареста

Слави Трифонов представя утре телевизията си 7/8 TV

Режисьорът Бойко Богданов за премиерата си в Бургас: В „Свекърва“ разпознаваме азбуката на националния си характер Най- много вицове има за тъщи и свекърви

Алек Болдуин си свали гащите в ефир, за да покаже колко е отслабнал (ВИДЕО)

Хванаха пиян шофьор на автобус, щял да кара ученици на екскурзия

Велосипедист е с опасност за живота, а пешеходец пострада след пътни инциденти в Пловдивско

Мъж преследва маршрутка, спря я и ограби пътничка

Строителна фирма е дарила 100 000 лева на „Демократична България“

Ердоган обвини Запада, че застава на страната на терористите

SDIndex 2019: Шофьорите на камиони и автобуси по-критични към уменията си зад волана от колегите си любители Агресията между шофьорите е изключително „заразна“, сочи проучването

Пускат 90 балона с цитати от Радичков по случай годишнината от неговото рождение

Премиерът Борисов за „Балкански поток“: Грандиозен проект, който е необратим

Влагат 653 401 лв. в Център за деца и родители „Царевград“ в Търново

Община Велико Търново влага 653 401 лв. в изграждането на „Общностен център за деца и родители „Царевград“. Финансирането е във вид на безвъзмездната помощ по проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

Основната цел на разработката е превенция на социалното изключване и намаляване на бедността сред децата на Община Велико Търново. В центъра ще се предоставят интегрирани услуги като ще бъдат създадени условия за равен достъп на малчугани от 0 до 7 години от рискови групи и техните семейства до социални, образователни и здравни услуги.

Общата сума на безвъзмездната финансова помощ за изпълнение на проекта е в максималния размер и е с продължителност 27 месеца като трябва да приключи на 31 октомври 2018 г. За предоставянето на интегрираните услуги за ранно детско развитие ще бъдат назначени и наети специалисти в областта на социалните дейности, здравеопазване и образование.

В рамките на проекта ще се предоставят индивидуална педагогическа и психологическа подкрепа за деца с увреждания,  консултации на бъдещи и настоящи родители за формиране и развитие на родителски умения, семейно консултиране и подкрепа и индивидуална и групова работа с деца и родители.

Дейности са предвидени и с деца и родители, които не са от уязвими групи, с цел посещаване на детска градина. Ще бъде предлагана допълнителна педагогическа подготовка за повишаване на готовността на децата за равен старт в училище.

Услугите ще се предоставят в създадения по Проект „Инвестиция в ранното детство – гаранция за благосъстоянието на децата и семействата в Община Велико Търново“, Общностен център за деца и семейства в болярския град.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.