Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Чехия строи АЕЦ дори напук на ЕС Премиерът Бабиш не вижда друго решение

Стефан Данаилов е поставен в изкуствена кома

Осигуровки за шефове в няколко фирми

Лаура Кьовеши е окончателно утвърдена за главен прокурор на ЕС

Владимир Тодоров: Държавата е безсилна срещу чуждите граждани, които нарушават правилата на пътя

„Държавата е безсилна срещу чуждите граждани, които нарушават правилата на пътя.“ Това коментира за Радио „Фокус“ Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Според него недоволството на протестиращите мотористи е напълно основателно и има няколко проблема, свързани с правосъдната и законодателната система у нас, които са причина чужди шофьори да остават ненаказани.

„Участъкът, в който стана катастрофата, е изключително рисков и имаме проблеми с инфраструктурата. До няколко седмици ще внесем искане до Агенция „Пътна инфраструктура“ за поставянето на разделителни мантинели или ивици в този участък“, посочи Тодоров.

„Друг проблем, който се очертава, е свързан с възможността лице, което се разследва за ПТП, да се укрие“, обясни още председателят на Асоциацията на пострадалите при катастрофи. Според него това е проблем, които касае целия Наказателен кодекс.

„Не може от 5-6 години да се говори, че се укриват обвиняеми и осъдени престъпници напускат страната, а да няма пари – 1,8 млн. лв. за закупуването на тези гривни, които ще решат в общи линии проблема. Подобен случай имаше и с осъдения за убийството на двамата младежи, които загинаха в района на Луковит, където убиецът, който беше осъден на три инстанции, избяга и в момента отново се издирва с европейска заповед за арест.

Третият много сериозен проблем е, че нашата държава е безсилна пред гражданите, които нарушават правилата. Съществува една безумна процедура за санкциониране на чужди водачи, която не работи“, коментира още Владимир Тодоров. Той добави, че трябва да бъдат регламентирани места за легални състезания, за да спрат гонките с автомобили и с мотори. Относно въвеждането на ТОЛ-система у нас Тодоров заяви, че тази система ще повиши събираемостта, ще отпадне необходимостта от стикерите за винетки, застраховка „Гражданска застраховка“ и технически преглед.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Евроатлантизъм е. А и турците са партнери на видните ни евроатлантици плевнелиев, митов и кунева.

  2. Г-н Тодоров, майката му е глоби, глоби и пак глоби, пък ако трябва отнемайте и автомобили, ако в България (най бедната държава в ЕС) няма писти да отиват в чужбина.

  3. Участъкът, в който стана катастрофата, е изключително рисков и имаме проблеми с инфраструктурата – значи нямате проблеми със „глобите“ на чуждите граждани. Имате проблеми със инфраструктурата, за намаляване на ПТП-тата. Проблем е и слабото ниво на обучение на маладите водачи.А за глоби на чужд гражданин и отнемане на превозно средство незнам как може да стане (особенно ако колата е под наем) и къде ще го намерите чуждия гражданин след като му е връчена глобата(или очакваме че всеки чужденец има приготвен кеш за глоби и хората идват в страната ни с мисълта да имат пари за плащане на глоби).

  4. И още, държавата е безсилна за собствените си граждани които правят нарушения по пътя. Няма шофер в страната където да не прави ежедневно нарушения и всичкото това заради пропуски в обучението, пропуски във хващането на такива джигити. Наскоро в Пловдив останах потресен как полицай с цигара в колата, без колан, без да се оглежда направи обратен завой, като взе предимството на водач които си преминаваше (не ставаше въпрос за спешно повикване в случая).

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.