Владислав Горанов: Правителството ще продължи да отстоява политиките за бюджет 2017

Правителството не се отказва от нито една от политиките, които провежда от встъпването си на власт преди две години. За нас те остават актуални и докато изпълняваме своите правомощия, ще продължим да работим по тяхната реализация. Това се казва в позиция на министъра на финансите Владислав Горанов в контекста на последните събития и въпросите, свързани с Бюджет '2017, съобщиха от пресцентъра на Министерството на финансите.

"Наше категорично убеждение, към което сме се придържали през последните две години, е, че не бива бюджетът да бъде заложник на безпринципно политическо противопоставяне. Няма да допуснем и той да става жертва на популизъм", коментира още министър Горанов.

По негови думи правителството на премиера Бойко Борисов ще продължи да отстоява политиките в държавния бюджет за 2017 година. "Затова не предвиждаме неговото изтегляне от Народното събрание. Оставяме на народните представители да подходят отговорно към дебатите за приемането му и да вземат решение за неговото приемане", казва още Владислав Горанов.

Коментари

Задължително поле