Влак подпали треви, огънят се прехвърли на къщи

Сухи треви пламнаха край жп.линията на шуменското село Каменяк тази вечер, а вятърът пренесе огъня към къщите. Три жилища са спасили огнеборците, изгоряла обаче е къщата на 60-годишен мъж с имуществото му, рухнали са и 60 кв.м. покрив от съседна къща, съобщават от ОДМВР-Шумен. 

Сигнал за произшествието е подаден в 17:33 в дежурната част на шуменската пожарна. Първоначалното съобщение било за горящи треви, но по пътя огнеборците получили информация, че пламъците са тръгнали към близките къщи, поради силен вятър. Към мястото са насочени още два екипа от Шумен и Нови пазар.

11 огнеборци и в момента са на терен и към 20:00 часа огънят е бил локализиран. Гасенето на пламъците, които са на площ от 20 декара продължава. На мястото е и шефът на ОДМВ-Шумен ст.комисар Ялчън Расим.

Както "Труд" писа, три пожара вчера са станали край жп.линии, заради искри на спирачките на влакове.

Предполага се, че и сега бедствието е тръгнало от влак. До момента огнеборците са реагирали на 11 пожара в областта, четири от които на много голяма площ покрай жп линията Русе-Варна, съобщават от полицията. В един от пожарите са унищожени жп траверси край село Златна нива.

На мястото се извършва оглед.

Към 20:30 часа тази вечер е постъпил пореден сигнал за пожар до жп прелеза в Плиска.

Коментари

Задължително поле