ЕК представи насоки за ограниченията по границите, свързани с епидемията

Варна с над 300 легла за болни от коронавирус Болниците в града чакат дарение от респираторни апарати

Работим интензивно, за да можем да предприемем мерки, които да помогнат на хората и бизнеса, засегнати от COVID-19

Димитър Радев, управител на БНБ: Банковият сектор в условията на COVID-19

Масови излети в Шумен, започват проверки и глоби Губернаторът свика кризисния щаб

Пристанището, кмета и зам.-кметовете дариха пари

Ето с какви документи ще кандидатстват фирмите за мярката 60/40

Община Малко Търново дари линейка на Онкологията

251 легла за болни от COVID 19, 55- в реанимациите

Нагли апаши изсякоха дървета по крайбрежна алея

На 1 април стартира приемът в бургаските детски градини

Херо Мустафа: България държи коронавируса под контрол (ВИДЕО) Тук сме по-добре, отколкото в много други държави по света, каза посланикът на САЩ у нас

61 лекари починаха от COVID-19 в Италия

Правителството прие постановление за изплащане на компенсации на работодатели с цел запазване на работниците

Принц Чарлз се е излекувал от коронавируса

Властите в Сливен напомниха: за нарушаване на задължителната карантина ще се търси наказателна отговорност

За нарушаване на задължителната 14-дневна карантина, на която подлежат лицата, пристигнали от рисковите държави, се носи наказателна отговорност. Контролът за спазването на карантината ще се осъществява от органите на МВР. Срещу нарушителите ще бъдат образувани досъдебни производства, напомниха от областната администрация в Сливен. Това стана след проведено съвещание с участието на окръжния прокурор на Сливен Пламен Стефанов, областния управител Чавдар Божурски, директора на ОД на МВР ст.комисар Димитър Величков и екипа му, директора на РЗИ д-р Петя Балулова, ръководителят на Районната прокуратура Иван Иванов.

Целта на работната среща е била да се обсъди практическото изпълнение на заведта на здравния министър от 17 март, с която се разпорежда задължителна домашна карантина за пристигащите от 16 рискови държави с установено разпространение на инфекции от коронавирус. Предписанията за поставяне под карантина ще бъдат издавани от РЗИ. Те ще бъдат връчвани на лицата, спрямо които е приложена мярката, от органите на МВР при осъществяване на контрола за спазването й. Ако бъдат установени нарушения, ще бъдат образувани досъдебни производства по чл. 355 от НК. Новият текст в наказателния закон бе обнародван в брой 20 на Държавен вестник. Той предвижда лишаване от свобода до 3 години и глоба от 1000 до 10 хил. лева за лица, които нарушават наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората. Ако деянието е извършено по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, свързано със смъртни случаи, наказанието е лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 до 50 хил.лева.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.