Власт, пари и нови звезди за Зидан

Повече власт, пари и нови звезди. Това са причините Зинедин Зидан да се завърне в „Реал“ само осем месеца, след като напусна. Президентът Флорентино Перес е трябвало да изпълни три изисквания на френския специалист, които са били задължителни за положителния му отговор - да му увеличи драстично заплатата, да му осигури нови звездни попълнения от лятото и да му гарантира абсолютната спортно-техническа власт.

Нголо Канте е цел номер 1 на Зидан. Еден Азар, друг играч на „Челси“, също е в списъка с желани футболисти. На Острова твърдят, че „кралския клуб" дава 100 млн. паунда за техничаря от Белгия. Другите две имена в списъка на френския специалист са Неймар и Килиан Мбапе от ПСЖ.

По време на представянето на наставника, Перес дори беше попитан за възможността да бъде привлечен 20-годишният талант.

"Зидан е французин, може да направи нещо по въпроса", пошегува се бизнесменът.

 

Испанските журналисти веднага попитаха Перес кого предпочита да има в състава - Мбапе или Неймар, а отговорът бе красноречив - "И двамата".

Колкото до пълната власт, Зидан е поискал този път всяко едно спортно-техническо решение да се изпълнява от ръководството единствено и само с неговото пълно съгласие. В предишния му престой имаше случаи, в които беше прескачан от Перес.

Не на последно място в преговорите е стоял и въпросът за заплатата на специалиста. В неговия случай високото възнаграждение било въпрос на престиж и доверие от страна на ръководството, не толкова на нужда от средства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят