На 16 юли 2019 да почерпят

„Левски“ с убедителен старт на новия сезон, юноша изработи три гола

България е в топ 20 по поскъпване на домовете

Вучич помоли Макрон за помощ по пътя към ЕС и за разрешаване на кризата с Косово

Трус от 3 по Рихтер разлюля Вранча

„Руска връзка” тресе коалицията в Италия Близък до “Лига” лобист търсел финанси от Кремъл

Ердоган: Турция се надява да организира съвместно с Русия производство на системи за ПВО

Частично лунно затъмнение в нощта на 16 срещу 17 юли

Плащаме на ЕС за пластмасовите опаковки Обсъждат нови приходи в бюджета на общността

ЕС одобри санкции срещу Турция заради сондажите в шелфа на Кипър

МВФ: Вдигнете възрастта за пенсиониране Работниците намаляват с 30% през следващите 30 години

Министерство на финансите: На 19 юли партиите ще получат втората част от държавната субсидия за 2019 г.

Частна здравна каса, ако има 500 000 желаещи Новата визия за бъдещето на осигурителния модел поставя повече въпроси и неясноти, отколкото решения

Русия и Украйна готвят голяма размяна на затворници

Ирак предаде на Русия 33 деца на членове на ИДИЛ

Вложиха 1,6 млн. лева в ремонт на новата сграда на Административния съд в Търново Имотът, който е паметник на културата, бе купен преди 7 г.от Министерството на правосъдието за 1,7 млн.лева

На приключване е ремонта на емблематична сграда във Велико Търново, която от есента ще приюти Административния съд.

Имотът на ул. „Иван Вазов” 1 е с четири надземни и два подземни етажа. Построена е през 1935 г., с 1400 кв. м разгърната застроена площ. Вътрешното й пространство е изцяло препроектирано за нуждите на Съда. В нея ще има 3 съдебни зали, деловодство и помещения за служителите и магистратите. Министерството на правосъдието я купи през 2012 г. за 1,7 млн.лева и я предостави на Висшия съдебен съвет.

Реконструкцията на сградата започна на 7 септември 2018 г. Той е поверен на консорциум от строителни фирми, създаден специално за случая. Стойността на проекта е за 1,6 млн.лева.

„Покривът е изцяло нов, покрит с керемиди, както се полага на сграда със статут на паметник на културата от ансамблово значение. Фасадата също е освежена. Дограмата е дървена, според предписанията на НИНКН. Подновени са ВиК и елинсталацията, инсталиран е СОД. Отвътре стените са шпакловани и боядисани, а 50 камиона строителни отпадъци вече са извозени”, обясни пред „Труд” председателят на Административният съд в старата столица Георги Чемширов.

Повече от 12 години съдебната инстанция работи в сградата на бившия партиен дом, която е с неподходящи условия за нуждите на Темида.

Съдия Георги Чемширов не се ангажира с дата за откриване на обновената сграда.

„След края на строително-ремонтните дейности предстои обзавеждане, парите за които не са включени в проекта. Време ще отнеме и приемането на обекта. Представител на ВСС ще бъде страна, която трябва да подпише съответните актове, а главният архитект трябва издаде удостоверение за въвеждане в експлоатация”, обясни Чемширов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.