Божков на „Герена“ за среща с феновете

Арестуваха българин за продажба на бебета в Гърция

Премиерът Борисов се срещна с управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева

Японски милиардер си търси жена за полет до Луната Кандидатките трябва да са позитивно настроени

Осигуряват по-добър достъп до домовете на инвалиди

Състоянието на жената, която се лекува от свински грип в Смолян, остава стабилно

31-годижен мъж почина след инцидент в заведение във Видин

Тесла общувал с гълъб телепатично Получил видения на 7 години, след смъртта на брат си

Хотелиери и ресторантьори готвят протести заради срив в бранша Ръководството на БХРА излиза с петиция за законодателни промени

Пожар затвори пътя Симитли – Кресна

Емил Димитров: ВиК дружествата са в тежко положение и нямат собствено съфинансиране, новият холдинг ще помогне на всички

Арестуваха мъж от Кюстендил, заподозрян за убийство на съпругата си При първоначалния оглед са установени следи от насилие

Бившият шеф на затвора във Варна: Убитият в Истанбул българин имаше склонност към самоагресия

Ивелина Василева: Необходимо е да се полагат много усилия за модернизация на ВиК мрежата

Обирът на сребро и пари от Митница-Благоевград е станал чрез вътрешна информация

ВМРО в Шумен: Местната власт опита да раздаде предизборни подаръци на цигански НПО-та

Остра реакция на ВМРО породи спорове в Общинския съвет на община Шумен. Представителят на партията разкритикува две докладни записки на кмета на община Шумен, свързани с разпореждане с общински имоти. Става дума за предложение за учредяване безвъзмездно право на ползване на общински имот в полза на циганска фондация „ИСКРА“ и за опит община Шумен да се разпореди с държавни имоти като ги предостави на Мюсюлманското вероизповедание за гробище и строеж на джамия.

Благодарение на навременната и категорична позиция на представителя на ВМРО двата доклада не бяха приети.

Съветникът от ВМРО гневно заяви, че с наближаване на изборите започват странни подаръци от местната власт към НПО-та и религиозни институции. Той направи заключение, че вероятно така се стоплят отношения с неформални и формални лидери, които могат да убеждават сериозни групи от избиратели.

Деан Станчев заяви, че докладът за безвъзмездното даване на имот на циганска фондация е незаконосъобразен и нецелесъобразен. Той посочи няколко правни основания, които липсват в доклада, и попита защо имотът не се пусне на конкурс за наем, от което община Шумен ще получи приходи. Отделно от това, съветникът от ВМРО попита каква е ползата от дейността на тази фондация. Според него, тя отчита участие по различни проекти, но ефективно с нищо не е допринесла в обществен интерес.

Що се отнася до казуса с държавните имоти представителят на ВМРО изтъкна, че е незаконно да се разглеждат доклади, в които няма проект за решение, а се иска от общинския съвет да се произнесе по принцип. Той окачестви това като висша форма на глупост. Станчев даде и солиден правен аргумент, че общинският съвет не може да взема решения да се разпорежда с държавна собственост.

Заключението на Деан Станчев е, че с наближаването на изборите ще се внасят и приемат все повече подобни точки от общинските съвети в цялата страна.

Започна предизборният флирт с електората, така заключи общинарят от ВМРО изказването си по време на сесията на Общинския съвет в Шумен.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.