Министри обсъждат правата на жените в Токио

Си Цзинпин пристигна в Монако

Кой каза, че Италия няма поколение?

35-годишна жена загина при пожар в къща в ямболско село

Рамос отсрами нападателите на Испания

Изгубеното в Балкана дете е открито в труднодостъпна местност, без обхват Топ-планински спасител и двама полицаи са го намерили

Стивън Баркли: Възможни са избори във Великобритания, ако парламентът завземе контрола над процеса на Брекзит

Шефът на ДП ”Пристанищна инфраструктура”: Започваме да строим яхтени марини във Варна и Бургас

Мощният циклон „Вероника“ удари северозападното крайбрежие на Австралия

Участникът в „Гласът на България” по БТВ Тодор Ковачев пред „Труд”: Рокът е музика на почтеността и свободата

Когато вестите пърхат с крила Пощенските гълъби се използват от векове до днес

Във Варна правят уникална трансплантация на дървета Спасиха 50 липи, кипариси и ели от отсичане заради нов строеж

Няма следа от 2-годишния Юлиян от село Равнец Врачка казала на майката, че е в къща при жена

Жена падна в огън в Монтана и загина

Зам.-министър Ципов: На територията на Любимец, Елхово и Малко Търново няма да се строят бежански лагери

ВМРО в Шумен: Местната власт опита да раздаде предизборни подаръци на цигански НПО-та

Остра реакция на ВМРО породи спорове в Общинския съвет на община Шумен. Представителят на партията разкритикува две докладни записки на кмета на община Шумен, свързани с разпореждане с общински имоти. Става дума за предложение за учредяване безвъзмездно право на ползване на общински имот в полза на циганска фондация „ИСКРА“ и за опит община Шумен да се разпореди с държавни имоти като ги предостави на Мюсюлманското вероизповедание за гробище и строеж на джамия.

Благодарение на навременната и категорична позиция на представителя на ВМРО двата доклада не бяха приети.

Съветникът от ВМРО гневно заяви, че с наближаване на изборите започват странни подаръци от местната власт към НПО-та и религиозни институции. Той направи заключение, че вероятно така се стоплят отношения с неформални и формални лидери, които могат да убеждават сериозни групи от избиратели.

Деан Станчев заяви, че докладът за безвъзмездното даване на имот на циганска фондация е незаконосъобразен и нецелесъобразен. Той посочи няколко правни основания, които липсват в доклада, и попита защо имотът не се пусне на конкурс за наем, от което община Шумен ще получи приходи. Отделно от това, съветникът от ВМРО попита каква е ползата от дейността на тази фондация. Според него, тя отчита участие по различни проекти, но ефективно с нищо не е допринесла в обществен интерес.

Що се отнася до казуса с държавните имоти представителят на ВМРО изтъкна, че е незаконно да се разглеждат доклади, в които няма проект за решение, а се иска от общинския съвет да се произнесе по принцип. Той окачестви това като висша форма на глупост. Станчев даде и солиден правен аргумент, че общинският съвет не може да взема решения да се разпорежда с държавна собственост.

Заключението на Деан Станчев е, че с наближаването на изборите ще се внасят и приемат все повече подобни точки от общинските съвети в цялата страна.

Започна предизборният флирт с електората, така заключи общинарят от ВМРО изказването си по време на сесията на Общинския съвет в Шумен.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.