ВМРО: ДБ да поеме отговорност за управлението на „Красно село“ и да предложи кмет

Росина Станиславова стана кметица на “Красно село” като представител на “Демократична България” през 2019 г.

„Демократична България“ отказват да посочат временно изпълняващ длъжността кмет на столичния район "Красно село", чийто правомощия бяха прекратени от съда заради конфликт на интереси. Над 100 000 души стават заложници на ината и неглижирането на проблема от страна на ДБ."

Това се казва в позиция на ВМРО, откъдето призовават „Демократична България“ да предложи за кмет някой от заместниците на отстранената Росина Станиславова, както повелява законът.

"Смятаме, че на този етап единствената кандидатура от ДБ, която може да събере подкрепа е тази на председателя на групата им в СОС – инж. Грети Стефанова (ДСБ)", посочват от ВМРО.

Публикуваме пълният текст на позицията им:

"Залисани в стремежа си да докопат цялата власт в държавата от „Демократична България“ забравиха за избора на гражданите на "Красно село". През 2019 година те им гласуваха доверие с вота си и избраха за кмет на района тяхната номинация - Росина Станиславова.

Припомняме, че правомощията на кметицата на „Красно село“, издигната от ДБ и подкрепена на балотажа от Борис Бонев, бяха прекратени от съда заради конфликт на интереси.

Сега ДБ се крият в полата на Йорданка Фандъкова и отказват да посочат временно изпълняващ длъжността кмет до изборите през есента.

Над 100 000 души стават заложници на ината и неглижирането на проблема от страна на ДБ и техните съюзници.

Спрете политическата подигравка с „Красно село“!

ВМРО–София за пореден път настоява „Демократична България“ да поеме отговорност и да предложи за кмет на район „Красно село“ някой от заместниците на отстранената Росина Станиславова, както повелява законът.

Готови сме да предложим формула, която има своите юридически и политически аргументи. Очевидно след неуспеха да бъде избран един от тримата заместник-кметове, следва да се продължи процедурата. Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация при избор на кмет на община може да бъде избран и общински съветник. След като СОС не успя да избере заместник-кмет, по аналогия може да се продължи вече с избора на общински съветник.

Тук вече идват и политическите аргументи. Предложението на ДБ - г-н Борис Милчев, беше отхвърлено поради неудачност на предложението. Логиката сочи, че ДБ трябва да получат възможност да излъчат свой представител за кмет, но не кой и да е.

Гражданите през 2019 г. решиха да бъдат управлявани от тази политическа коалиция. Оттук въпросът е не дали, а кого да излъчи Общинският съвет. Смятаме, че на този етап единствената кандидатура от ДБ, която може да събере подкрепа е тази на председателя на групата им в СОС – инж. Грети Стефанова (ДСБ). Ето и няколко аргумента – била е заместник-кмет на район „Красно село“, лидер на политическата група на ДБ в СОС, най-възрастният общински съветник в СОС.

Считаме, че най-голямата политическа група в СОС – тази на ГЕРБ, трябва да подкрепи тази кандидатура, а не да продължава с политиката на инат, която заплашва да блокира тотално район „Красно село“.

С едно подобно предложение може да се излезе от патовата ситуация, в която неудачното и лошо управление на „Демократична България“ с избора на Станиславова постави жителите на „Красно село“."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика