ВМРО се регистрира в ЦИК за самостоятелно участие на евроизборите

Търсихме единство до последния момент, каза Искрен Веселинов

ВМРО се регистрира за европейските избори. От партията внесоха документите си в ЦИК днес. Патриотите подариха на служителите, които приеха документите, национален трибагреник. Водач на листата е досегашният евродепутат Ангел Джамбазки.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов не присъства на събитието, тъй като по същото време бе на инспекция по българо-гръцката граница заради мигрантския натиск в съседна Гърция, уточниха от партията.

Пред журналисти организационният секретар на партията Юлиан Ангелов обясни, че листата на ВМРО няма да бъде тяснопартийна, а ще има и кандидати за евродепутати - лица, познати на обществеността, които ще формират гражданска квота.

Нашата цел е да покажем, че можем да бъдем една от основните политически сили в България. Готови сме за битката, влизаме смело. Надяваме се да покажем, че патриотизмът и българщината ще бъдат достойно представени в ЕП и българските национални интереси ще бъдат защитавани именно от нашите европейски депутати, каза още Ангелов

По повод факта, че партиите от Обединените патриоти няма да се явят заедно на евроизборите Искрен Веселинов, коментира, че ВМРО е търсила единство до последния момент. Сега амбицията ни е ВМРО да обедини патриотично мислещите избиратели, допълни Веселинов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика