Внезапно и само на 33 години ни напусна един от най-добрите киберексперти в България

Само на 33 години е починал един от най-добрите ни киберексперти Светлин Илиев. За смъртта му съобщиха от Европейски цифров иновационен хъб "Тракия". 

"Без време си отиде един многоуважаван колега и приятел", написаха от там. Съболезнователен адрес от ръководството на Европейската организация по киберсигурност (European Cyber Security Organization) пристигна до семейството на младия мъж.

"Ръководството и екипът на Европейския цифров иновационен хъб „Тракия“, Българската асоциация по киберсигурност и Съюзът за стопанска инициатива изразяват своите най-искрени и дълбоки съболезнования на близките и роднините на многоуважавания наш колега и скъп приятел Светлин Илиев, който на 08.07.2024 г. ни напусна внезапно.

Светлин бе в разцвета на силите си и вестта за неговата загуба е огромен шок за всички, които го познаваха и работеха с него", написаха от организацията.

Светлин Илиев бе сред водещите експерти, които налагаха темата за киберсигурността в дневния ред на българското общество. Председател на Българската асоциация по киберсигурност в мандат 2019 – 2023, първи председател на Европейския цифров иновационен хъб „Тракия“, член на Борда на Европейската организация по киберсигурност (ECSO) до сетния си ден, изпълнителен зам. - председател на Съюза за стопанска инициатива в периода 2022 – 2023 г.

За краткия си жизнен път, Светлин Илиев имаше зад гърба си магистърска степен в Централноевропейския университет в Будапеща, преподавателска дейност в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, професионален опит в системата на UNICEF, NATO, „Заедно в час“.

Поклонението ще бъде на 11.07 (четвъртък) от 12-00 ч. в Гробищен парк - Кюстендил. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България