Внукът на Владигеров гостува на Шумен

Снимка Община Шумен

Кметът Любомир Христов го посрещна в общината

Кметът на Шумен Любомир Христов се срещна във вторник с внука на композитора Панчо Владигеров – Панчо Владигеров–младши. Той е в Шумен по повод едноименния Международен конкурс за пианисти и цигулари, и гостува на шуменската публика, пред която представи компакт-диск с авторски транскрипции за две пиана от П.Владигеров.

„От сърце благодаря на общината за всичко, което така активно и сърцато прави, за да се помни и уважава делото на Панчо Владигеров. Щастлив съм, че тук, в България, през последните години хората все повече се обръщат към творчеството на Владигеров и говорят за неговото значение. Радвам се и благодаря, че 120-та годишнина от рождението му се отбелязва толкова мащабно както в Шумен, така и в цялата страна", каза наследникът на композитора.

Кметът Христов подари на Панчо Владигеров–младши сувенир с изображение на Мадарския конник. Двама си обещаха следващата среща да бъде на 26 юни в София, когато е концертът „Фамилия Владигерови свири Владигеров“. Той ще събере всички талантливи внуци на Маестрото заедно на българска сцена.

Коментари

Задължително поле