Водещ приоритет на правителството на Борис Джонсън е напускането на ЕС на 31 януари

Борис Джонсън

Водещ приоритет на правителството на британския премиер Борис Джонсън е напускане на ЕС на 31 януари догодина и постигане на ново търговско споразумение с ЕС до края на следващата година. Това заяви представителят на британското правителство Майкъл Гоув, който е канцлер на херцогство Ланкастър, съобщи БТА.

Гоув увери, че сега след като извоюва мнозинство от 80 депутати в парламента, Борис Джонсън ще работи по двоен приоритет - изпълнение на обещанието за осъществяване на Брекзит и наливане на пари в британската здравна система.

"Мога да ви уверя, че ние ще имаме възможност да гласуваме законопроекта за излизане на Обединеното кралство от ЕС съвсем скоро", допълни Гоув пред телевизия Скай Нюз и каза, че Лондон е приключил разговорите си с ЕС относно нова рамка на търговска сделка и приятелско сътрудничество до края на следващата година.

Същевременно заместник-министърът на финансите Риши Сунак каза пред телевизия Би Би Си, че законодателството за Брекзит ще бъде внесено отново за обсъждане в парламента преди Коледа.

Запитан дали правителството ще спази обещанието си и ще изготви проектозакон за увеличаване на финансирането за националната здравна система, заместник-министърът каза: "Мисля, че всеки би се съгласил, че националната здравна система е приоритет номер едно на британския народ. Това е нашият вътрешнополитически приоритет номер едно и мисля, че този нормативен акт ще подчертае този ангажимент".

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа