Водка и уиски в камион с кабели спипаха на Дунав мост 2

В Берковица пък полицаи и митничари прибраха 100 кила ракия

Два удара срещу търговците на кантрабанден алкохол направиха в последните дни митничари и полицаи в областите Монтана и Видин, съобщих от Агенция „Митници”.

На 17 март около 02.30 часа през нощта, в района на Дунав мост 2 мобилен екип на Митница Лом заедно със служители на Граничното полицейско управление - Видин спрели за проверка товарен автомобил с литовска регистрация, който пътувал от Гърция за Литва. При извършения оглед на ремаркето служителите установили, че целостта на товарното помещение е нарушена чрез манипулация на пломбажното въже. Камионът е бил отклонен за щателна проверка на митническия терминал, при която на различни места между легално превозвания товар са открити черни найлонови пликове пълни с кашони с уиски и водка. По-голямата част от нелегалния товар е бил укрит в естествени кухини между макари с електрически кабели. Общото количество на задържания алкохол е 120 бутилки уиски и водка от различни марки. Шофьорът, литовски гражданин, не е представил изискващите се по закон документи за превоз на акцизни стоки. Съставен е акт за административно нарушение. Алкохолът е задържан в склад на Митница- Лом.

Във вторник служители на полицията и митничари пък разгърнали в Берковица специализирана полицейска операция по противодействие на контрабандата, съхранението и разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол. Униформените влезли в дома на 44 годишния Кирил М. и намерили и иззели 46 стъклени и PVC съдове с различна вместимост, съдържащи течност, наподобяваща етилов алкохол. Конфискуваните в Берковица напитки са общо 117 литра, пригодени за продажба на дребно, без български бандерол. По случая е образувано е досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право