Водолази продължават издирването след инцидента с обърнатата рибарска лодка заради вятъра край нос Емине

Днес, ако времето позволи, ще продължи издирвателната операция след инцидента с лодката на трима рибари край нос Емине. Ураганен вятър преобърна тях ната лодка в нощта срещу 25 септември.

От тримата беше спасен само един – Димитър Пешев.

„Получихме сигнал от спасителен координационен център Варна за бедстваща лодка в района на Емине, при което веднага се отзовахме”, разказа капитан пред БТВ Емил Петров, част от екипажа на първия спасителен катер, стигнал от „Свети Влас” до бедстващата лодка.

„За 50 минути пристигнахме и намерихме вече обърнатата лодка, Димитър Пешев лежеше отгоре и го взехме на борда. До обърнатата лодка заплетено в мрежите беше и тялото на Петър Траянов, който, видимо беше вече мъртъв. Пешев каза, че повече от 10-15 минути е мъртъв, викал му е, но той не е отговарял. До последно е държал и третия рибар, викал му е, но вятърът го е отнесъл”, каза още той.

Според екипажа на спасителния катер, за съжаление, няма шансове за третия рибар.„Оцелелият разказа, че той с последни сили сам се е пуснал, отказал се е да се бори. Времето беше ужасно – огромни вълни и много силен вятър. Беше трудно даже за нас”, посочи Тодор Желязков.

Спасителите отбелязаха, че до обръщането на лодката се е стигнало, след като мрежите са се оплели във винта на двигателя. „Докато се борят да прережат мрежите и да се откачат от тях, няколко вълни са влезли в лодката и са били достатъчни да я напълнят и да я преобърнат”, каза Емил Петров.

Търсене ще продължи само с водолази.

 

Коментари

Задължително поле