Каракачанов в отговор на предложението за мораториум върху превъоръжаването: Веселин Марешки да си пие хапчетата

Веселин Марешки да си пие хапчетата. Такъв съвет отправи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по адрес на зам.-председателя на парламента и лидер на партия "Воля", предаде Канал 3. Марешки внесе в парламента проект за мораториум върху двата големи проекта за превъоръжаване и призова да не се харчат пари за "луксозни военни играчки".

"Веселин Марешки разбира от лекарства и е по-добре да си пие хапчетата, вместо да се занимава с българската армия", обяви Красимир Каракачанов по време на откриването на военното изложение "Хемус – 2018" в Пловдив.

Военният министър откри изложението заедно с президента Румен Радев. Форумът е под мотото "Отбрана, тероризъм и сигурност". Той ще продължи до 2 юни и е под патронажа на Министерството на отбраната и Министерство на икономиката. Традиционното изложение се провежда през две години и цели да срещне производители и търговци на военна техника и да стимулира военната промишленост. На тазгодишното изложение са представени 17 държави, над 70 изложители, повечето от които български. Има представители от НАТО и на Европейската агенция за отбрана.

По този повод Каракачанов обяви, че е настъпило златното време за българската отбрана заради гласуваните наскоро два проекта за модернизация на армията, свързани с новия изтребител и новата техника за сухопътните войски. До седмица ще бъде гласуван и третият проект за модернизация на военноморските ни сили.

Коментари

Задължително поле