Военни от САЩ проведоха обучение във формирование в Сливен

Военни от САЩ, които пребивават на полигона "Ново село", участваха в двудневно обучение с колегите си от Центъра за подготовка на специалисти /бившата танкова бригада - б.р./ в Сливен, съобщиха от формированието.

Служещите от Националната гвардия на Тенеси кап. Робърт Палмър, лейт. Джеймс Уоткинс и ст. сержант Майкъл Меткалф бяха посрещнати от началника на щаба на формированието полк. Пламен Белчев. Той ги запозна с историята, структурата и настоящата дейност на Центъра за подготовка на специалисти. Отговори на въпроси и изтъкна полезността на това поредно обучение за повишаване на оперативната съвместимост с партньорите от НАТО. На срещата присъстваха подп. Апостол Николов - началник на отделение „Планиране, бюджетиране и оперативна съвместимост”, подп. Тодор Тачев - началник на отделение „Подготовка на формированията”.

На проведеното от 23 до 25 юли обучение основната тема бяха тактики, техники и процедури на бронираните формирования при съвместни тренировки, както и подготовката на сержантите. Американските военнослужещи бяха придружени от Весела Терзиева от отдела за военно сътрудничество към посолството на САЩ в България. Гостите разгледаха музейните експозиции, размениха мнения за техническите особености и огневата мощ на част от експонатите.

Коментари

Задължително поле