Военноморският флот на САЩ публикува клипове, показващи НЛО (ВИДЕО)

Военноморският флот на САЩ официално публикува 3 видеа, показващи неидентифицирани летящи обекти (НЛО), предизвикали нов тласък на проучванията за НЛО и спекулации по тази вечна тема. Малко по-късно обаче един от записите беше свален от мрежата.

Видеоматериалите бяха публикувани по-рано в материал на вестник "Ню Йорк таймс" през 2017 г. относно изследователската програма на Пентагона за НЛО, и от група ентусиасти по темата, основана от Том Делонг - главния вокалист на рокбандата "Блинк 182", предаде ДПА, цитирана от БТА.

На трите видеа се виждат неясни изображения, направени от американски военни реактивни самолети в периода между 2004 и 2015 г. На един от клиповете от 2015 г. неидентифициран обект е преследван от изтребител F-18 Super Hornet, който лети над океана, а пилотът възклицава от удивление.

"Уау! Какъв е този човек?!", казва един пилот. "Гледай как лети това чудо!", допълва друг.

Друго видео е снимано през 2004 г. от изтребител F-18 и показва обект, който се движи бързо, за да излезе от обхвата на системата за следене на самолета.

Министерството на отбраната пуска тези видеа, "за да разсее всякакви спекулации сред публиката дали циркулиращите сред публиката кадри са истински или не, и дали има нещо повече в тези видеа или не", каза говорителката на Пентагона Сю Гоф след публикуването им.

"Въздушните явления, наблюдавани в тези видеокадри, си остават характеризирани като "неидентифицирани", добави тя.

Говорителят на ВМФ Джо Гардишър, цитиран от телевизия Си Ен Ен, каза, че видеоматериалите са публикувани, за да не се намали сред военните пилоти усещането, че са дамгосани, когато трябва да докладват за неидентифицирани явления, които са заплаха за безопасността на пилота.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка