Возят Миню Стайков в инвалидна количка (обзор)

От 20 октомври бил настанен в болницата на затвора

Отслабнал е с 10 кг

Алкохолният бос Миню Стайков изненадващо бе доведен в съдебната зала с линейка и в инвалидна количка. Апелативният спецсъд назначи съдебно-медицинска експертиза, която да установи какво е здравословното му състояние, преди да се произнесе по молбата му да бъде освободен от ареста с по-лека мярка за неотклонение. Адвокатът на Стайков - Лъчезар Таков обясни, че откакто е в ареста бизнесменът е свалил 10 кг. от теглото си и от 20 октомври е настанен в затворническата болница на Софийския затвор, където се лекувал. В съдебната зала обаче не стана ясно какво е заболяването на Стайков.

Да излезе от ареста поиска и шуреят му Белун Хазърбасанов, който страда от диабет и високо кръвно налягане. Магистратите назначиха експертиза и за него, в която ще участва и ендокринолог. На 20 декември Апелативният спецсъд ще изслуша заключението на експертите, сред които неврохирург и съдебен лекар, които трябва да кажат дали двамата могат да останат в ареста. На излизане от сградата на съда, Стайков бе откаран с линейка и придружен от съдебна охрана.

Миню Стайков, синът му Стайко Стайков, който все още се издирва, Белун Хазърбасанов и още няколко души са обвинени за участие в престъпна група, организирала производството на цигари в нелегални фабрики, пране на пари и данъчни престъпления. Според прокуратурата те са избегнали и плащането на ДДС и са възстановили неследващ се данъчен кредит в размер на 1 016 139 лева при търговска дейност. Стайков, Хазърбасанов, синът на кмета на Карнобат Иван Димитров бяха задържани след като на 18 юли бе разбита фабрика, която бълвала нелегално цигари без бандерол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право