На 13 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 13.11.2019

Повече от един тон пакети с кокаин събраха от атлантическото крайбрежие на Франция (ВИДЕО)

Чехия купува 12 бойни хеликоптера от САЩ

Тръмп и Макрон обсъдиха по телефона Сирия, Иран и срещата на върха на НАТО

Лекуваме се с по-модерни лекарства На извънредно заседание депутатите гласуваха финансовите рамки за НЗОК и ДОО (обзор)

Ураганен вятър в Далмация събори дървета и стълбове, вълните в морето достигнаха 6 метра (ВИДЕО)

КРИБ награди десетте най-добри бизнес лидери (СНИМКИ) "Мистър и Мисис икономика" са Атанас Добрев и Теодора Петкова

Луфтханза се съгласи на арбитраж в спора с кабинния персонал

Прокурист пое болницата в Пазарджик

Роман на Бойка Асиова излезе на турски език

Военни обезвредиха невзривени боеприпаси, открити в различни населени места в страната

Заплатите нараснаха с 11% за година Средното възнаграждение за септември е 1266 лв.

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 13 ноември 2019

Пентагонът обяви сроковете за изтегляне на американските войски от Сирия

Война и мир: Кой какво разбира/избира Заложници ли сме на глобална клептокрация?

„Светът е битка между бога и дявола…“ Това проповядвали богомилите – духовни учители по свободомислие през Средните векове. В Западна Европа ги наричали „тези от България“; техни последователи били катарите и албигойците в Италия и Франция. Според богомилите този свят е поделен между две начала – бог твори природата и природното в хората, а обществото е създание на дявола. Човешкото общество е винаги толкова несправедливо, че просто не може да бъде дело на божествената сила. В това вярвали преди 1000 години честните духовници, дошли от България…

Съвременното политическо положение потвърждава техния възглед. Кървави революции и войни бележат подем на глобалната алчност. Както и да се саморекламират различните общества, господстваща в тях си остава клептокрацията. (Това значи власт на големите крадци, които изсмукват ресурсите на цели народи и държави.) Това може да компрометира самата демокрация и постепенно превръща човешкото общество в своеобразно корпоративно маймунство.

Кое е най-лошото в сегашната политическа ситуация? Озадачава ме липсата на инстинкт за самосъхранение пред лицето на една все по-ясно артикулирана опасност. Либерално-пазарни фактори притискат здравия разум до стената. Той сякаш губи природните си устои и продължава да отстъпва под напора на системно пропагандираната алчност. Известно е, че пристрастяването към нея може да се сравни само с психологическата зависимост на властимащи от самата власт. Това се отнася не само за отделни хора, а и за цели социални групи с решаваща роля в управлението на световните процеси.

За съжаление, клептократите са точно такава група с влияние, което нараства, вливайки деструктивна енергия в международното политическо пространство.

Повтарят се схеми и сценарии за провокации, които са печално известни от миналото. Шашардисано от масмедии, общественото мнение все още се разсейва за опасността новата студена война да прерасне в гореща. Усилията да се предотврати катастрофата изглеждат обречени, ако не се задейства инстинктът на обикновените хора да защитават децата си. Към това призовават обществеността мислители като известния математик професор Михаил Константинов. Необходимостта да пазим децата според него е не само природен приоритет над приоритетите. Тя е вече социален императив, на фона на драстичните заплахи и организирани посегателства върху най-младото поколение на Европа.

Чудовищен пример за посегателства, извършвани десетилетия наред в Обединеното кралство от пакистански етно-банди е избухналият наскоро мега-скандал. Хиляди бели британски момичета са били жертви на системно организирано сексуално насилие. При това без да получат подкрепа от полицията и социалните работници, за да не би институциите да бъдат упрекнати в расизъм или липса на религиозна толерантност. Явно политическата коректност е вземала своите жертви и на Стария континент. И идва време обществото да търси отговорност. Но ако управляващите се изкушат да отклоняват вниманието на обикновените хора с друг скандал, интригата се заплита. Поговорката гласи, че клин клин избива. Лошото е, че понякога вторият клин остава… и загноява.

Така от бостанско плашило военният конфликт може да се превърне в кошмарна реалност. И тези, които са го използвали за отклоняване на вниманието, стават заложници на предишните си действия. Някой по-отговорен ще трябва да търси изход от усложнената ситуация. Тук, заедно с официалната (и понякога казионна) дипломация, важна роля ще играе и факторът, наречен народна дипломация. Професор Константинов изтъква, че отношенията между Русия и Запада „са може би в най-лошата си точка, която помня от разгара на Студената война… Факт е, че сме близо до гореща война особено в Сирия, където може да се сблъскат пряко руски и американски военни. Трябва да се направи опит да се излезе от тази ситуация, защото това е реална опасност. На карта е поставено оцеляването на цивилизацията.“

Това са думи на математик, който няма да съгреши пред истината. За разлика от някои политици, коментатори или просто кариеристи с големи амбиции. За съжаление в публичното пространство последните са повече…

Как стана така, че в съвременния свят отсъства антивоенното движение, с което Западът можеше да се гордее през миналия век? Какво се случва с критичното мислене? Вместо него в позициите по различните медии се долавя вяло неодобрение, което сякаш няма сили за промяна на статуквото. Дали привидното равнодушие не прикрива страх, че нещата ще се влошават оттук нататък. Или по-скоро е израз на безсилие – унил реализъм, че при сегашното съотношение на силите промяната към по-добро изглежда немислима.
Междувременно виждаме стари муцуни от клептокрацията в нови гротескни пози. Те се възторгват от пазарния концлагер, в който новият либерализъм е натикал милиарди човешки същества. Но наред с това експериментират нова форма на колониализъм – трафик на хора, при който не трафикантите, а жертвите си плащат за транспорта. Правнуци на старите роботърговци се вихрят като платени правозащитници. И дори обвиняват в нетолерантност народи, които никога не са се опетнявали с робовладение.

В новата търговия с хора се намесва и организираната престъпност – за да докаже, че глобалният либерализъм е скроен точно по нейната мяра. Търсят се финансови инструменти и канали за международно изпиране на печалбите. Може да са дори политически коректни фондации или сметки на филантропи, подкрепящи новия световен ред. Търсят се и протекции от влиятелни политици, както и от могъщи специални служби. Такива служби, които да оценяват високо космополитната гъвкавост на клептократуните. Да им гарантират парите, откраднати от собствените им народи и вложени понастоящем в чужди икономики. А когато те изпаднат в безтегловност, когато властта на големите крадци вече не стига да им пази награбеното, идва ред на военната истерия.

Между другото, Хегел казва, че историята се повтаря само като фарс след трагедия. В сила е и кибернетичен закон за неочакваните последици. Така, по ирония на историята всеки заговор, сложна интрига или замисъл за провокация може да претърпи неочакван обрат. Но глобалната игра на клептократите продължава с нова стръв за пари и кръв. И се стига до предверието на ада – на прага на нова война.
Да се противопоставяш на подготовката за война не е лесно, нито пък здравословно. Така например един доблестен учен от Обединеното кралство заплати с живота си за опита да опровергае твърденията, че Ирак разполага със средства за масово унищожение към началото на войната в Залива. Твърденията идваха направо от премиера Тони Блеър и от други високопоставени източници. Оказа се, че те не са истина – поне за онзи период от време в навечерието на самата война.

Друг е въпросът дали на някакъв по-предишен етап Саддам Хюсеин не е бил снабдяван например с химическо оръжие. И от кого, като се има предвид, че тъкмо той бе фаворит на Запада в ирано-иракския конфликт. Точно преди 30 години – през март 1988, при учредяването на Русенския комитет имахме основания да мислим в тази посока. Химическият завод в Гюргево, Румъния, причиняваше чести трансгранични обгазявания на българския град Русе с хлор. Но властите и медиите мълчаха – едва ли поради неведение. Лично Елена Чаушеску, съпругата на румънския президент, отговаряше на най-високо ниво за дейността на гигантския химически комбинат. Никой не знаеше какво всъщност се произвежда там. Но ние подозирахме, че е част от международна клептократична схема, която снабдява Саддам с бойни отровни вещества. (Добре информираните реалисти знаят, че бизнес схеми от този род са реалност, а не теории на конспирацията.)

Подкрепата отвън се сипеше върху Саддам като от рог на изобилието, без оглед на това колко жесток диктатор беше и как обгазяваше селата на кюрдите. Смятаха го за полезен и дори незаменим – същите сили, които по-късно го свалиха от власт. След многогодишни кръвопролития те като че ли постигнаха точно обратния ефект – разтуриха онова, заради което по-рано така дълго бяха подкрепяли иракския диктатор. Фаворитът на Запада се превърна в пълната си противоположност – в синоним на злото. А Иран понастоящем има далеч по-силно влияние върху територията на Ирак. Пита се, защо бяха дадени толкова жертви и от военни, и от цивилното население. Защо целият регион бе превърнат в развъдник на тероризъм?!

Отговорът е ясен и конкретен – това е бизнесът на глобална мрежа от високопоставени клептократи. Когато нещо толкова грозно като войната има да се случва, то задвижва мракобесни сили с чудовищна мощ и също такова финансиране. Освен парите, тук играят важна роля и други психо-икономически средства за масово поразяване. Терорът винаги е бил едно от тях. Но днес, във функцията на глобален тероризъм, той води до пристрастяване на множество хора към насилническия екстремизъм. По думите на директора на Европол, над 30 000 потенциални терористи са се внедрили в добрата стара Европа. Присъствието им на континента е като бомба със закъснител. То увлича заблудени млади хора да следват модели на поведение от минали времена и архаични общества. Светът се срива и губи цивилизационните си ориентири. Вместо тях от миналото към днешния ден се прокрадва уродливата хипотеза, че някой някого би могъл да победи в една световна война. Илюзията за оцеляване при този глупав сценарий може да заблуди и по-умни правителствени кръгове. Парадоксът е, че в съвременния свят нараства сложността на проблемите, а интелектът на управляващите катастрофално намалява…

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (15)

 1. Запада не си представя мир, в който съществуват силни Китай и Русия.

 2. С тази статия Христо Смоленов за пореден път доказа, че е не само българин, а и – БОГАР.
  Малцина са тези, които знаят какво означава това, но той сигурно знае.

 3. Ако някой знае що за човек е бил товарищь Смоленовски по бай Тошово време ще знае що тая статия е написана като през 1981 г. демек по времето, когато се правехме на националисти и чествахме 1300 г. България, без височайшето разрешение на Кремъл, заради което ни мъмреха, така яко, че „случайно“ дъщерята на Първия „си отиде“ по време на честването, а бай Тошо почна да се среща по-често с Хелмут Кол, отколкото с Льонито Московския и неговите бързо умиращи наследници всичките шефове на КГБ. Та тогава Сомоленовци се правеха на националисти, ама от ония скопените с червенеещите дирници, които докато шептяха тихичко „Да живее България“ се оглеждаха виновно и изкрещяваха вдъхновено „КПСС-БКП! Русия е най-великата държава в света!“ Та само те ще разберат що тая статия е изпъстрена с термини и идеи от 1981 г. в която България и по-точно големите градове беше пълна със араби, негри, индианци, мулати, креоли, виетнамци и прочие „прогресивни елементи“, които се обучаваха в нашите ВУЗове тъй като бяха отрочета на Уж Комунистически диктатори от третия свят и техните уж комунистически банди, които на крилете на руската пропаганда и руското оръжие бяха заграбили властта в страните си.

  1. Майната ти, Седларов, майната ти. Ти си забравил какво правеше, като беше на три години. Под масата пикаеше на баба си в онова шише. А сега се правиш на правоверен критикар и нито си лук ял, нито си го мирисал. Мръсни номера, Седларов, твоите писания винаги са комунистически.

  2. Абе Седларов, от кое НПО си? Обикновено Америка за България плаща на такива малограмотни мераклии за писане на компромати. Като не можеш да оспориш написаното се опитваш да злепоставиш автора. Мръсни комунистически номера, Седларов, личи си школата от социализма. Сега всичките активни борци против фашизма станахте баш демократи, Седларов, обучени и платени викачи с професионален стаж от Тошово време.

 4. Та тия ужкомунистически отрочета / уж, защото те разбират от комунизъм, колкото свиня от кладенчова вода/ бяха недосегаеми за народната Милиция, живееха си царски с валутата, която бащите им заграбваха от „освободените“ с руска помощ народи, правеха еженощен оборот на скъпите соц кръчми, пазаруваха от Кореком недостъпни стоки за редовият социалистически младеж у нас и таковаха майките на пишещите тук сега за по една фанелка или една кутия КЕНТ в квартирите си. За това и „носталгично“ настроените тук младежи така обичат арабските, африкансикте и латиноамериканските комунистически диктатори! Ха-ха-ха! 99% от тия чеда на интернационализма не научиха нищо друго освен да мразят „запада“, „капитализма“, „прогнилата Европа“, „фашистките Съединени щати“, научиха че смъртта на всеки „западняк“, т.е. „Бял Европеец“ е истинската цел на интернационалната борба на която ги обучават от Кремъл! Това беше целта на интернационалната помощ, която пътуваше за техните родини под формата на въоръжение и руски „специалисти“. Целият арабски свят, цялата Африка, цялата Латинска Америка повтаряха крилатите фрази на Кремъл, че техните народи ще излязат от бедността и невежеството , ако водят кървава война с белите престъпници от „милитаризираният Запад“! Не с труд, не с образование, не с наука, не с християнска православна любов, а с кървава война с „белите европейци“. Горките научиха че колкото повече „бели капиталисти“ уБият толкова повече ще благоденстват. Е на доста места това се случи, след близо вековна комунистическата пропаганда и либерална подкрепа негрите в Южна Родезия избиха малцинството бели заселници, ограбиха цялото имущество и само след 20 години тържество на свободата средната им продължителност на живота се върна като преди 10 000 г. демек падна под 35 години. Борещите се за свобода „афро-африканци“ унищожиха мините, носещи огромни доходи, цветущите ферми, които хранеха страната и изнасяха и се върнаха в каменният век. На това ги учеха Смоленовците тук, но когато го „претвориха в дела“ стана същата катастрофа в каквато ни вкараха по същото време същите тия Смоленовци и нас самите. Сега всичките африкански държави, които минаха през комунистически революции си научиха „класово партийният урок“, спряха да „трепят капиталистите“ и дават невероятни заплати на всеки бял европеец специалист, инженер, учен или лекар, който кандиса да отиде да работи у тях.

  1. Пиян ли си или си пропуснал хапчетата. Егати злобните тиради. Пиши цялата мърсотия на Кремъл, ще ти я осребрят, а? Неудачник платен и озлобен. Оказва се, че Кремъл е велик и всемогъщ – така пишеш. Други няма. Другите са ангелчета безполови, въздух под налягане една атмосфера, нали Седларов. Хапчетата, хапчетата!

 5. Всеки бандюга по света с чалма или Че Геварска барета с червена петолъчка, който извикаше „гръмовно“ смърт на световната капиталистическа система, на прогнилият и умиращ Запад получаваше идеологическа, финансово и военна помощ! Военните преврати в арабският свят, като на БААСистите на Садам в Ирак и на Асад-баща в Сирия, както и на Кадафи в Либия бяха извършени с интернационалната терористична помощ на Кремъл. Същите режими, включително и египетският се задържаха само и единствено заради военната „помощ“ на СССР. Палестинските „партизани“ вилнееха не само в Израел, но и в Йордания, в Ливан в Египет /и от където самите араби ги изгониха/ с оръжие и пари подарени им от руснаците. Терористичните атаки на същите бандюги на Арафат в Европа ставаха с „квалифицираната“ помощ на КГБ и руското военно разузнаване. Алжирският бунт срещу Франция, прераснал в гражданска война беше също върху крилете на комунистическият интернационализъм, обяснил им че убиването на французи е интернационален и национален дълг на всеки арабин бил той алжирец или тунизиец. Т.н. Революционни армии в Ангола и Конго, за които убиването на белгийци беше първа радост бяха въоръжени от Кремъл, даже „великият убиец на европейци“ Ернесто Гевара беше командирован да ги обучава, но разочарован от това че местните африканци не усвояват достатъчно бързо убиването на бели капиталисти напуска завинаги Африка. Бунтовете в Южна Родезия и Южна Африка срещу бялото малцинство бяха финансирани и идеологически въоръжени също от Кремъл. Де що имаше „омбрета“ от латинска Америка, които водеха кървава война с държавите си всичките бяха финансирани и въоръжени с оръжие и антиевропейска идеология също от Кремъл. Същото беше и в Азия. И сега се чудите защо хората от третият свят идват на талази в Европа, но мразят в червата европейците. Защото ние начело с „Великият съветски съюз“ повече от 60 години ги учехме да мразят всичко свързано с Европейската цивилизация, въоръжихме ги с неумиращата комунистическа идеология, която по същество е антиевропейска, тъй като носител на тази капиталистическата и демократична цивилизация е Европа. За това и братушките уж се правят сега на „арии“ по форумите /заБравили че такива бяха немците/ демек европейци, хем не искат да са съвсем европейци, защото и в техните души и глави комунизма набута неистовата смъртна омраза към собствената им раса.

  1. Лошо я, не си си взел хапчетата, бедний юроде.

 6. На този смотаняк Седларов живота му е труден. Светът му е крив, особено Русия. Това е познат седесарски стил на платените агенти от 90-те години. За това ги разкарахме. Стилът е на А. Й., който е с две леви ръце – и двете сакати. Забучен е в мозъка му един чип, който той при случай просвирва на плейбек. Друго не може. Заработва си залчето с доказване, че е по-правоверен от Папата. От 20 години е все така, няма подобрение.

  1. не само седерастки, а и евроатлантически – справка: поръчковия дисидент на луканов – росен плевнелиев.

 7. Като споменах Ернесто Гевара, трябва първо да кажем, че като 100% европеец от бащина страна той има ирландски корени, на един ирландски революционер избягал от англичаните, но пък от друга страна, майчината му е наследник на последният испански вицекрал на Перу, т.е. на най-тираничната и аристократична част от европейските заселници завладели Америка и поставили в подчинение местното население индианците. За сметка на това през съзнателният му революционен път, това е бил път на убиец на европейци. Тъй като европейците дошли в Америка като завоеватели със своята доминираща цивилизация, със своите военни и граждански технологии, държавни структури, търговска, финансова и икономическа структура, те моделирали по свой образец новите територии, създали държави каквито са поискали, като поставили в подчинено положение местните индианци. Европейците създали държави в които индианците са периферни и по-ниско стоящи в обществото и почти не участващи в стоежа на тези държави. Европейците по силата на своята военно икономическа и цивилизационна структура са както създателите, така и собствениците на материалната и индустриалната база на своите държави, на масивният частен сграден и жилищен фонд, на държавните сгради, на църквите, на земеделските стопанства, на фабриките, на пристанищата, на железниците, на транспорта, контролират и армията и образованието. Те създават нови европейски държави на американският континент, а през това време индианците си живеят живота по начина по-който са го правили и 1000-2000 г. преди това и се размножават. Когато обаче през 20 в. в ново образуваната държава СССР побеждава реалният комунизъм, теоретичният комунизъм намира своят финансово-организационен донор и военно-терористичен водач. СССР финансира всички „революционни“ движения по света, включително и Америките, които обаче по силата на цивилизационото развитие не са просто „революционни“, а РАСОВИ. В Америка, когато говориш за класова борба, бедни-богати, за насилствена експроприация на имуществото и финансите чрез революция, то става въпрос индианците и негрите да вземат насила парите и имотите на белите т.е. на европейците. Все едно да прокламирате в България циганите с революция да вземат насила имотите и парите на българите, по простата причина че българите са по-Богати, ерго са експлоататори. А са експлоататори защото по комунистическо правило каквото и да е богатство и собственост ти можеш да натрупаш само и единствено с експлоатация, за това и комунистическата идеология и против частната собственост, против държавата, която по правило е есксплоататорска и против семейството, което е основна клетка на експлоататорската държава. А щом българите са богати и екплоататори, то циганите имат право да ги избият и да им вземат всичко. Така казват Маркс, Енгелс, Ленин, Сталин и прочие прогресивни велики мислители. Точно това се случва във всички революции в Латинска Америка финансирани и огранизирани с оръжие в ръка от съветските военни инструктури. Индианците и негрите приеха великодушно комунистическите идеи и организирани от братушките тръгнаха на „законна“ борба за заграбване на парите и имуществото, т.е на цивилизацията на европейците. Точно това се случи в Куба, когато Ернесто и Фидел поведоха „народа“. След революцията и застаналият да я защитава със целият си ядрен потенциал СССР първото което се случи е че новите кубинци, национализираха т.е. ограбиха цялото имущество на САЩ в Куба, т.е. американските инвестиции, създадените с американски пари и технологии сгради, заводи, преработвателни предприятия, селски стопанства, банки, почти цялата туристическа индустрия, като хотели, ресторанти, кабарета, казина, инфраструктура, без да платят и едно пени т.е. революцията извърши грабеж на американска частна собственост за хиляди милиарди долари безнаказано и ако не беше лявоориентираният Кенеди щеше да си платят, но плати всъщност той. За това и мафията се наложи да строи Лас Вегас.

 8. Та в 99.99% това заграбено американско имущество беше имущество на бели европейци жители на САЩ. Но това беше първата стъпка на расовата война по съветски образец. Втората беше малтретирането на заможната част от населението в Куба, естествено в 99% бели европейци. Веднага им беше отнето цялото имущество като жилища и всякакъв сграден фонд, фирмите, селските стопанства, банките, болниците, както и спестяванията и всички видове капитали. Естествено това не минава без редовните за комунизма палежи, унищожение на имущество, убийства и изнасилвания, насилствени задържания, затвор без присъда, и направо масови кланета. Естествено водачи на тия престъпления са Ернесто и Фидел, които вдъхновяват „народа“ за неговата кървава разправа с класовия враг. Докато трае тази революция самият Ернесто по негови собствени хвалби лично със соБствените си ръце и лично оръжие е избил стотици врагове на народа, т.е. бели европейци, но пък е заповядал да бъдат избити хиляди такива. Има и единични случаи на убити от него негри и креоли, негови подчинени революционери, само защото не са били достатъчно твърди в революционата борба по избиване на белите европейци. Така останалите без имущество преследваните европейци за да спасят живота си се хвърлят да бягат по всевъзможни начини към САЩ, като новите власти ги подлагат на невероятни унижения, докато най-накрая ги пуснат под натиска на световното обществено мнение. Десетки и стотици хиляди бели мъже, жени, деца бягат само с ризата на гърба си от най-справедливият режим на света. Не бягат само индустриалците, банкерите и земевладелците, а и всички образовани граждани, като лекари, адвокати, инженери, техници, учители, които също са в 99% бели европейци. Накрая Кастро и Гевара се усещат че ще останат само неграмотните и необразованите, основно афроамериканци и смесени раси и спират насилствено отливът на образовани бели към САЩ и ги заставят да работят за новата „справедлива“ държава. Колко познато и по българско-комунистически звучи нали? Така революционна Куба разделя населението по расов признак и ако не беше тоталният емиграционен контрол под заплаха от смърт там биха останали само наследниците на африканските емигранти, а белите заселници щеше да отидат всички в САЩ. Това което описах току що определя изцяло социално-икономическото развитие на Куба, което може да се определи само с една дума стабилна мизерия, която дотегна дори на дървените глави на тираничният режим и той започна да отпуска хватката и да се прегръща с със световният капитализъм. Трябва да признаем че по същият руско-комунистически почин се развиха нещата и в много други държави в Латинска Америка, като Никарагуа, Боливия, Венецуела, Колумбия, където 50 години има революционно терористична борба ръководена от Кремъл където индианците са опитваха да вземат властта от белите. Успяха само във Венецуела, където индианците взеха пряко властта и извършиха своята расова руска-комунистическа революция, която естествено доведе до своят логичен резултат. Всеки който е виждал някога водачът на революцията Чавес и неговият наследник Мадуро разбира какво казвам, и двамата са си чисти индианци, и бяха издигнати от мнозинството от народа , които също са индианци, защото двамата са индианци, а не бели т.е. в резултат от расов избор , доведе от расовата война водена от тях. Тъй като те бяха избрани по расов, а не по експертен признак за президенти затова и сега управляваната от тях държава с едни от най-големите запаси в света на петрол е в социален колапс. Поради съсипване на икономиката населението вече не по расов признак общо бяга в съседни държави, като Колумбия, където за последните 2 години избягаха близо 600 000 венецуелци. Индианците Чавес и Мадуро по правилата на Маркс, Енгелс и Гевара заграбиха построените и финансирани от компании от САЩ нефтени сонди, както и голямата нефтопреработвателна рафинерия собственост също на тия компании от САЩ без да платят естестнвено и стотинка, но въпреки че им е без пари и въпреки неоценимата помощ на братска Русия се оказа че не могат да експлоатират нито сондите, нито рафинерията, докарвайки петролната индустрия до фалит. Акъл може и да нямат, но пък твърди антикапиталистически и антиамерикански лозунги изработени по руски образец, колкото искаш. С тях разнородният расово народ на проспериращата някога Венецуела закусва , обядва и вечеря! Ура-другари! Ура! И както е казал Ернесто Гевара „Смърт на мръсните европейци!“

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.