Волейболистите ни пропиляха златен шанс и сега ги очакват Франция, Сърбия, Словения…

Волейболистите ни пропиляха златен шанс за класиране на олимпийските игри Токио 2020. В последния решителен мач във Варна „трикольорите” допуснаха обрат срещу олимпийския шампион Бразилия и от 2:0 паднаха с 3:2.

На предстоящата европейска олимпийска квалификация през януари „лъвовете” ще бъдат в доста силна компания на 8 отбора - Франция, Сърбия, Белгия, Холандия, Словения и Финландия, а 8-ият вероятно ще бъде Естония. Всички участници ще станат окончателно ясни след европейското през септември. Само победителят в тази квалификация ще вземе виза за игрите в Токио 2020.

„Не успяхме да се възползваме от техните грешки – заяви диагоналът Цветан Соколов. - Сега отиваме да играем „руска рулетка”, защото ще изиграем седем мача за осем дни, но се надявам да сме здрави и да се подготвим по най-добрия начин. Бяхме близо до класиране, но ни се изплъзна….”

„Ще е много трудно да се класираме за олимпиадата – обяви селекционерът Силвано Пранди. – Срещу Бразилия имахме страхотен шанс, но не съумяхме да го материализираме. Не съм ясновидец, треньор съм, не мога да кажа конкретни прогнози, трябва да подготвим списъка с играчи за европейско първенство, имаме изградена основа за подготовката, оптимист съм. В някои показатели бяхме по-добри от един от най-добрите три тима в света, но остава горчивината от поражението…”

Коментари

Задължително поле