Волен Сидеров: Ако исках, Касабов щеше да е в нокдаун

Снимка: Архив

Кабинетът може да работи прекрасно и без Валери Симеонов, заяви лидерът на Атака

Валери Симеонов трябва да се извини - кабинетът може да си работи прекрасно и без него. Това каза журналисти председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров след скандала между него и Валентин Касабов от НФСБ в стаята на патриотите в НС.

Няма нищо фатално в това вицепремиер да бъде сменен, категоричен е Сидеров. "Няма никакъв проблем. Имаме коалиционна програма, изпълняваме я", заяви той.

Сидеров посочи, че лично персонално не е разговарял с Валери Симеонов и поясни, че не е получил извинение. „Държа на извинение. Неговите думи засегнаха и обвиниха не само Атака, но и ГЕРБ. Ние сме коалиционни партньори. Може да съм изказвал критики към ГЕРБ, Цветанов и Борисов, да сме преминали през различни фази, но когато сме стиснали ръка, аз съм точен“, каза още Сидеров. По думите му трябва да се знае, че няма чист светец, който да сочи другите.

Ако исках да бутна Касабов, за пет секунди щеше да е в състояние на нокдаун - той трябва да напусне групата. Това каза пред журналисти председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров, след като обясни, че Валентин Касабов от НФСБ го е бутнал.

На въпрос относно бутането от страна на Валентин Касабов, от което Сидеров се оплака, той отговори: „Аз, ако искам да го бутна, точно за пет секунди ще бъде в състояние на нокдаун. От моя страна нищо няма да последва“. Според него, след като Валентин Касабов не признава групата, трябва да я напусне.

"Поведението на Валери Симеонов е антидържавническо, той трябва да каже "Извинявай!". Тази думичка я няма в речника му и трябва да си я вкара", коментира малко по-късно Волен Сидеров, след като пристигна в Министерски съвет, за да участва в среща на управляващата коалиция. „Питам като какъв да идвам на срещата с ГЕРБ. Преди малко питах премиера аз какво да правя и той ме помоли изрично да дойда“, обясни той. „Добре, ще дойда, но какъв е смисълът на тази сбирка. Валери Симеонов ще каже ли, че е сбъркал, че е обвинил премиера Борисов, Данаил Кирилов - не“, коментира още председателят на ПГ на ОП.

Това не е първият случай, в който Волен Сидеров иска извинение. През 2013 той се спречка с журналиста Теодор Ангелов пред Народното събрание, крещейки "Извини се, бе!". Лидерът на "Атака" също така блъсна в гърдите полицай, който опита да застане между двамата, за да сложи край на пререканието. Заради това съдът го осъди на 100 часа общественополезен труд за хулиганство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика