Волен Сидеров: Юридически още съм председател на ПГ на „Обединени патриоти“

По силата на закона продължавам да бъда председател на ПГ на „Обединени патриоти“. Това каза лидерът на ПП „Атака“ Волен Сидеров на брифинг в Народното събрание. По думите на Сидеров решението за промени в ръководството на групата от 9 юли е правно неиздържано и двамата съпредседатели са нелегитимни.

Според него заличаването на „Атака“ може да има връзка с геополитически събития. „Само вчера например Министерски съвет одобри сделката с F-16. Тя е много спорна. На всички ви е известно, че „Атака“ сме против тази сделка. Защо сме против? Президентът Радев, който със сигурност разбира от самолети, твърди, че 3,4 млн. лв. става цената. Той твърди, че тези самолети са по-лоши от други европейски или руски, включително. Тази сделка е спорна, да не кажем съмнителна“, обясни Сидеров.

„Да не би пък тези колеги, които оня ден направиха една задкулисна седянка, за да ме свалят от великия пост председател на група не са поощрени от някъде, от някое чуждо посолство", попита той.

Попитан дали е разговарял с премиера Бойко Борисов, Сидеров посочи: „Направих връзка. Вероятно в рамките на днешния ден или утре ще направим такава среща. Държа на голям коалиционен съвет, защото трябва да чуем позицията на ГЕРБ дали ще работи с НФСБ, „Атака“ и ВМРО или ще приеме това заличаване на „Атака“ от тройната коалиция. ГЕРБ трябва да се произнесе. Тук става дума за управленската голяма коалиция“, каза още Сидеров.

В отговор на въпрос, какво следва, ако председателят на парламента и ГЕРБ не реагират на искането на „Атака“, Сидеров посочи, че това не може да се случи, тъй като има правни нарушения. Според него, ако председателят на парламента Цвета Караянчева не реагира това означава, че си затваря очите пред закононарушения. „Ще си направим изводи със сигурност какви стъпки ще предприемем“, допълни той.

Според него „Обединени патриоти“ вече не е коалиция.

Коментари

Задължително поле