Вратар-чудо дарен с близначки на мач

Романтиката за купата на Англия е жива! И то в най-истинския смисъл на думата!

Четвърторазредният „Нюпорт Кънтри“ срази „Мидълзбро“ в преиграване с 2:0 и си уреди дуел с шампиона „Манчестър Сити“ на осминафинал! Но това далеч не бе единственото на стадион „Родни Парейд“.

Вратарят Джо Дей, футболистът с най-дълъг стаж в отбора, бе дарен с близначки по време на мача. И въобще не знаеше какво се случва. Според лекарите съпругата му Лизи ще ражда точно в този ден.

На терена Дей пази като лъв, но администраторът му каза веднага след края новината – София Грейс и Емилия Лили са неговата нова гордост. Полудял от щастие, стражът полетя към изхода, без да каже на никой от отбора. По пътя си дори блъсна двама стюарди и отлетя към болницата „с 200“. Двете красавици се родили през 23 минути по време на първото полувреме на двубоя с „Мидълзбро“.

Случаят на Дей стана още по-куриозен, когато се разбра, че не е играл в първия мач заради съпругата си. Тя имала насрочен термин за тогава, но природата била решила, че не е дошло време за близначките. Десет дни по-късно Дей бил уверен от лекарите, че още ще чакат.

През нощта целият отбор се събрал в нощен клуб да празнува, а вратарят бил в епицентъра на партито. 28-годишният страж играе в „Нюпорт“ от 2014 година, а преди това беше в „Кристъл Палас“ и „Борнемут“.

Големият ден за града е следващата събота. Тогава от 19,30 часа българско време „Нюпорт“ приема „Манчестър Сити“. Само от този мач и без значение от резултата четвърторазредният клуб ще получи 1,2 милиона паунда от телевизионни права.

Исках с часове наред да целувам всеки мой футболист – призна щастливият треньор Майкъл Флин. - Никога не съм виждал да играем толкова силно.“

Нюпорт“ няма никакви успехи в английския футбол. Когато играе още в уелското първенство, става пет пъти шампион между 1928 и 1980 година, веднъж печели и купата на Уелс. Сега „Нюпорт“ повтори най-доброто класиране за купата на Англия – осминафинал. За последно това се случи през 1949 година, когато отпадна след продължение от „Портсмут“. Единственото участие на тима в Европа е за КНК през 1980-а, когато под уелски флаг отстранява „Крусейдърс“ (Северна Ирландия) и „Хаугар“ (Норвегия) и отпада на четвртфинал от „Карл Цайс“ (ГДР).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят