Японски милиардер си търси жена за полет до Луната Кандидатките трябва да са позитивно настроени

Осигуряват по-добър достъп до домовете на инвалиди

Състоянието на жената, която се лекува от свински грип в Смолян, остава стабилно

31-годижен мъж почина след инцидент в заведение във Видин

Тесла общувал с гълъб телепатично Получил видения на 7 години, след смъртта на брат си

Хотелиери и ресторантьори готвят протести заради срив в бранша Ръководството на БХРА излиза с петиция за законодателни промени

Пожар затвори пътя Симитли – Кресна

Емил Димитров: ВиК дружествата са в тежко положение и нямат собствено съфинансиране, новият холдинг ще помогне на всички

Арестуваха мъж от Кюстендил, заподозрян за убийство на съпругата си При първоначалния оглед са установени следи от насилие

Бившият шеф на затвора във Варна: Убитият в Истанбул българин имаше склонност към самоагресия

Ивелина Василева: Необходимо е да се полагат много усилия за модернизация на ВиК мрежата

Обирът на сребро и пари от Митница-Благоевград е станал чрез вътрешна информация

Бащата на убитата Андреа за 17-годишния Аксел: Дори и животните не могат да бъдат толкова жестоки

Genesis атакува Европа с луксозен SUV Корейската премиум марка има високи цели за Стария континент

Тръмп: Идеята за “морска стена” на Ню Йорк e глупава и ще изглежда ужасно

Връчват Международната награда на херцога на Единбург на младежи от Свищов и Горна Оряховица Официалната церемония е във Велико Търново на 16 март

Младежи от Професионалната гимназия по електротехника и електроника „М. В. Ломоносов”- Горна Оряховица, и Средно училище „Д. Благоев”- Свищов, ще получат почетни значки и сертификати като символ на упоритостта и отговорността към личностното си развитие. 38-те младежи са част от общо 680 участници, включили се в Международната награда на херцога на Единбург през последните 5 години в България.

Програмата работи у нас от 2014 г. насам под патронажа на президента на Република България, а събитието с отличените през изминалите месеци участници на ниво Бронз ще се проведе на 16 март в Изложбени зали „Рафаил Михайлов” във Велико Търново.

Международната награда на херцога на Единбург е водещата младежка програма за личностни постижения в сферата на неформалното образование. Ученици и студенти на възраст 14-24 години участват в нея на три нива: Бронз, Сребро и Злато. Участниците във всяко ниво си поставят амбициозни цели в направленията Доброволчество, Физическа активност и Умения и взимат участие в Приключенско пътуване. Програмата предизвиква младите хора да развиват своята самодисциплина при определяне и постигане на цели, формиране на лидерски качества и умения за работа в екип, както и да усъвършенстват физическата си активност.

“Тези ценни качества са от съществено значение за личностното и професионално бъдеще на младите хора, а от там и за развитието на България. Това е и основният повод през 2014 година да основем организация, която да развива Наградата в България”, споделя Любомира Велчева, изпълнителен директор на фондация “Международна награда на херцога на Единбург – България”.

За петте години представителството на Наградата в България лицензира 56 организации, които предоставят на младежи възможност за участие в програмата. Обучени бяха Лидери (наставници), които лично работят с участниците в Наградата. Вече над 680 младежи от страната участват в програмата и всеки ден постигат своите индивидуални цели.

Отличените участници имаха възможност да комуникират с различни ментори, да развиват умения, да спортуват, да доброволстват и не на последно място, преживяха незабравимо приключенско пътуване сред природата. Те постигнаха ниво Бронз и ще получат награди за постиженията си.

“Силно вярваме, че такива успехи трябва да се показват и разпознават в обществото, в което живеем. Не само, за да покажем на младите хора, че ценим усилията им, а и защото те са прекрасен пример как трябва да се преследват целите, защото с увереност и постоянство усъвършенстваш себе си всеки ден!”, признава Любомира.

Международната награда на херцога на Единбург е основана във Великобритания през 1956 г. от съпруга на кралица Елизабет II, Негово Кралско Височество Херцогът на Единбург. Наградата e вече глобална инициатива. Над 8 млн. младежи от повече от 130 различни страни са взели участие в нея.

В България Наградата официално стартира в началото на 2014 г. под патронажа на Росен Плевнелиев, президент на Република България, и среща подкрепата на много бизнес организации.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.