Банките са готови да преминат стрес теста на ЕЦБ Ако резултатите са добри, България ще е изпълнила едно от най-важните условия за участие в Банковия съюз

На 25 март 2019 да почерпят

С 2500 места разширяват Софийските гробища

Ирландският Джо Кокър скара Лечев и Графа в „Гласът на България“

Вълни от поезия на Фотев заляха Бургас

Петиция за отмяна на Брекзит надхвърли 5 милиона подписа

Искове срещу България за над 1,2 млрд. евро Най-големи са претенциите на енергоразпределителните дружества

Утре ни очаква слънчево време с максимални температури между 20 и 25 градуса

Шествие срещу ислямофобията и расизма в Нова Зеландия

Владимир Кисьов се е отказал да бъде кандидат на СДС за евроизборите

Странната ярост на Томислав Дончев Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще заседава вероятно в сряда

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 25 март 2019

ВМРО и „Атака“ отиват заедно на евроизборите Волен Сидеров нямал претенции да бъде сред кандидатите на евентуалната коалиция

До 2 г. е готов първият нов боен кораб Проектът е за два кораба, като общата му стойност е почти 1 млрд. лв

Адвокат Михаил Екимджиев: Цветан Цветанов е тежък рецидивист по отношение на апартаментите

Връчват Международната награда на херцога на Единбург на младежи от Свищов и Горна Оряховица Официалната церемония е във Велико Търново на 16 март

Младежи от Професионалната гимназия по електротехника и електроника „М. В. Ломоносов”- Горна Оряховица, и Средно училище „Д. Благоев”- Свищов, ще получат почетни значки и сертификати като символ на упоритостта и отговорността към личностното си развитие. 38-те младежи са част от общо 680 участници, включили се в Международната награда на херцога на Единбург през последните 5 години в България.

Програмата работи у нас от 2014 г. насам под патронажа на президента на Република България, а събитието с отличените през изминалите месеци участници на ниво Бронз ще се проведе на 16 март в Изложбени зали „Рафаил Михайлов” във Велико Търново.

Международната награда на херцога на Единбург е водещата младежка програма за личностни постижения в сферата на неформалното образование. Ученици и студенти на възраст 14-24 години участват в нея на три нива: Бронз, Сребро и Злато. Участниците във всяко ниво си поставят амбициозни цели в направленията Доброволчество, Физическа активност и Умения и взимат участие в Приключенско пътуване. Програмата предизвиква младите хора да развиват своята самодисциплина при определяне и постигане на цели, формиране на лидерски качества и умения за работа в екип, както и да усъвършенстват физическата си активност.

“Тези ценни качества са от съществено значение за личностното и професионално бъдеще на младите хора, а от там и за развитието на България. Това е и основният повод през 2014 година да основем организация, която да развива Наградата в България”, споделя Любомира Велчева, изпълнителен директор на фондация “Международна награда на херцога на Единбург – България”.

За петте години представителството на Наградата в България лицензира 56 организации, които предоставят на младежи възможност за участие в програмата. Обучени бяха Лидери (наставници), които лично работят с участниците в Наградата. Вече над 680 младежи от страната участват в програмата и всеки ден постигат своите индивидуални цели.

Отличените участници имаха възможност да комуникират с различни ментори, да развиват умения, да спортуват, да доброволстват и не на последно място, преживяха незабравимо приключенско пътуване сред природата. Те постигнаха ниво Бронз и ще получат награди за постиженията си.

“Силно вярваме, че такива успехи трябва да се показват и разпознават в обществото, в което живеем. Не само, за да покажем на младите хора, че ценим усилията им, а и защото те са прекрасен пример как трябва да се преследват целите, защото с увереност и постоянство усъвършенстваш себе си всеки ден!”, признава Любомира.

Международната награда на херцога на Единбург е основана във Великобритания през 1956 г. от съпруга на кралица Елизабет II, Негово Кралско Височество Херцогът на Единбург. Наградата e вече глобална инициатива. Над 8 млн. младежи от повече от 130 различни страни са взели участие в нея.

В България Наградата официално стартира в началото на 2014 г. под патронажа на Росен Плевнелиев, президент на Република България, и среща подкрепата на много бизнес организации.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.