Връчват приза Бизнесмен на България

За 8-ми път „Икономически живот“ организира конкурса „Бизнесмен/ Бизнесдама на България“. Създаден през 2001 г. от редакцията на в-к „Икономически живот“, негови лауреати през годините са представители на българския бизнес от ранга на Симеон Пешов, Александър Кашукеев, Стефан Райчев, Кирил Сандов, Богдан Угърчински. Те са удостоени с ордена „Бизнесмен на България“, специално проектиран от Монетния двор.

След 11-годишна пауза - с възстановяване на изданието „Икономически живот“ в онлайн версия, се подновява и конкурса. Създаден е Икономически съвет към медията, който оцени и селектира кандидатурите за „Бизнесмен/ Бизнесдама на България 2019“. На последното си заседание съветът определи трите номинации за приза: Зоя Паунова, изпълнителен директор на АстраЗенека България, Красимир Дачев, мажоритарен акционер, председател на Съвета на директорите на „Свилоза“ АД, и Максим Бехар, изпълнителен директор на M3 Communications Group, Inc.

На 28 октомври, сряда, конкурсът ще връчи награди и в още три категории – „Млад бизнесмен на България 2019“, „Проспериращ бизнес 2019“ и „Лоялност и устойчивост по време на пандемия“.

Коментари

Задължително поле