На 18 юни 2019 да почерпят

Макрон призова за диалог с Иран и призова Техеран към търпение

Българският език е петият по популярност в „дарк нет“

Премиерът Борисов е провел телефонен разговор с генералния секретар на ООН Двамата са обсъдили борбата с климатичните промени и опазването на околната среда

Мъжете съжаляват за пропуснат секс, жените – за случил се

Масов бой пред Съдебната палата в центъра на София

Ядрените сили с по-модерни арсенали Москва разполага с 6500 срещу 6185 за САЩ

Част от черешите в Сливенско остават необрани заради ниски изкупни цени

Френски милиардер купи аукционната къща на Sotheby’s

Най-голям ръст при заемите до 250 хил. лв.

Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

Всички без „Воля“ подкрепиха модернизацията на армията

На гол кръст – чифте пищови – с този вариант на българската поговорка депутатката от „Воля“ Елена Аксиева развесели пленарната зала по време на дебата преди гласуването на модернизацията на Българската армия, който приключи преди малко и всички проекти на Министерството на отбраната бяха приети.

Парламентарната група на Веселин Марешки е твърдо против отпускането на над 3 милиарда лева за закупуване на изтребители и машини за пехотата.

За разлика от ПГ на „Воля“, от БСП заявиха, че ще гласуват „за“.

„Двете наши условия са изпълнени и ще подкрепим модернизацията на армията. Моля да се спре със спекулациите“, заяви от трибуната лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Първото ни условие е да не се надхвърлят 2% от БВП. Проектите на министър Красимир Каракачанов не ги надхвърлят“, посочи Нинова. „Второто ни условие е да бъдат ангажирани фирмите от българската военна индустрия и българската икономика. В проектите има такива ангажименти“, обясни народната представителка.

„Няма да имаме възможност да коригираме българските въоръжени сили в следващите 50 г., затова сега постъпваме отговорно“, каза от своя стана народният представител от ГЕРБ Владимир Тошев.

„Надявам се и колегите от БСП, защото след 12 г. , когато приключи модернизацията на армията от тези проекти, тези три партии ще продължават да носят отговорност и на тази трибуна ще бъдат колеги, които ще обясняват защо се е случило така. По отношение на финансовата рамка искам да кажа, че когато ГЕРБ започна да управлява, БВП беше 70 млрд. лв., а днес гласуваме бюджет, който да бъде в порядъка на 100 млрд. лв. А в процеса на модернизацията на армията, трябва да достигне 190 млрд. лв. Разходите са на половина, така е няма да има причина останалите дейности, които се финансират от бюджета, да бъдат забавяни или пренебрегвани“, обясни още Тошев.

ДПС също се обяви „за“.

„Ще подкрепим тази модернизация, но това не е подкрепа за ГЕРБ“, каза Джейхан Ибрямов.

„Искам да поздравя и ГЕРБ, и БСП, и ДПС и „Обединени патриоти“ и да уважаваме позицията на „Воля“, обяви от трибуната Цветан Цветанов.

Веселин Марешки успя да се изпокара с групите на ГЕРБ и БСП, като обяви, че го обиждали. Полемиката започна, след като лидерът на „Воля“ опита да промени декларация на групата си.

Заради това започнаха разправии по начина на водене на заседанието. В крайна сметка депутати от „Воля“ напуснаха залата.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. ВПК на Бьлгария е заработил над 2 мрд евро . Смисьла на политиката на ВПК винаги и навсякьде по света е , с парите от износа на орьжие да се поддьржа собствената армия – няма и неможе да има силен ВПК без силна армия. Парите за модернизацията са налице а грамотноста на депутатите е нула.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.