Дженифър Анистън показа как захвърля дрехите си

Бурята „Глория“ удари Испания с най-високата вълна в историята на Средиземно море (ВИДЕО)

Варненската апелативна прокуратура взе на спецнадзор делото за боклука от Италия

Турция инсталира термокамери на летищатa за проверка на новия коронавирус

Разкриха телефонна измама от миналия септември

Протест срещу данъчна наредба на жълтите павета

Великотърновският университет реализира амбициозен медиен проект

Хванаха администратор от прокуратурата в Търговище с 2,96 промила алкохол Срещу служителя тече бързо производство, вече е без работа

Тесен кръг близки и приятели изпращат акад. Благовест Сендов

„Опел“ блъсна пенсионер в Бургас

Нова улица и кръгови кръстовища в Бургас

Сърбия обмисля да помогне на България строежа на “Турски поток”

Девет години чества търновският клуб UN BESO

ГДБОП задържа мъж и жена за трафик на хора с цел сексуална експлоатация в Русе

Арестуваха иманяр рецидивист в Силистра

ВСУ „Черноризец Храбър“ разкри магистърска програма по приложна психология

Завърши първият випуск на Филиала на Медицински университет-Варна във Велико Търново. Дипломират се 33 медицински сестри и акушерки, които са избрали да живея и работят в България. На 12 октомври е официалната церемония в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ в старата столица, на която здравните специалисти ще получат дипломите си.

Сред завършващите има и двама мъже. Следването на медицинските сестри и акушерки продължава 4 години с положени 80 семестриални и 4 държавни изпита.

„Всички дипломирани акушерки вече са назначени на работа. 11 от тях са от Велико Търново и ще се реализират професионално в АГ-отделението и в отделението по Неонатология към областната болница в болярския град. От завършилите 16 медицински сестри, 11 са от старопрестолния град. Осем започнаха работа във Велико Търново като 6 от тях са в местната болница. Техни колеги пък се завръщат по родните си места във Варна, Габрово, Омуртаг, Търговище, Добрич, Стара Загора“, информира директорът на Филиала доц.Диана Димитрова.

Тя припомни, че преди 4 г на фона на все по-задълбочаващата се нужда от здравни специалисти у нас, варненското учебно заведение предприе нужните мерки, за да се запълнят големите липси.

„През лятото на 2015 г. бяха приети първите 20 медицински сестри и 20 акушерки. За 4 години Медицински университет-Варна инвестира във Филиала над 520 000 лева. Средствата бяхпа вложени в лекционни зали с видеоконферетна връзка, учебно-практически кабинети, библиотека с достъп до издания в класически и дигитален формат, компютърни зали“, подчерта доц.Димитрова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.