Баща наркоман намушка с нож 7-годишното си дете във Варна

Премиерът Борисов: Много правителства работиха за отпадането на мониторинга, всички трябва да са доволни

Банката за развитие посреща акционерите на Европейския инвестиционен фонд в София

Самолет се разби на улица в Бразилия, има жертви и ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)

Осем души са обвинени за престъпления, свързани с изборите Главният прокурор е поискал от ЦИК разрешение за привличане като обвиняеми на 7 кандидати за кметове и съветници

Вижте Наум Шопов и Теа като деца

Полицията издирва водач, избягал след катастрофа с велосипедист

Дуейн Джонсън-Скалата е най-готиният баща за 2019

Кали израснала на село

Ограничават движението в тунел „Траянови врата“ на магистрала „Тракия“ утре

Камионът-ковчег в Есекс – с българска регистрация, собственост на ирландка Напуснал България през юни 2017 г.

Над 100 000 души денонощие без вода

Забраниха на обвиняем за убийство да посещава квартал в Монтана

ВСУ „Черноризец Храбър“ ще приема студенти по професионални направления

Нова система за прием на студенти обяви Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“. За следващата учебна година кандидатстването ще става по професионални направления, а директният вход по специалности ще се запази само за чуждоезиковите програми и държавно регулираните професии като „Право“, „Архитектура“ и „Строителство на сгради и съоръжения“.

Останалите новоприети студенти ще се обучават на две нива. Първото ще е базово и ще включва основни дисциплини за съответното направление. След това студентите ще изберат конкретна специалност за профилиращо обучение.

За учебната 2018/2019 направленията са „Психология“, „Политически науки“, „Администрация и управление“, „Икономика“, „Информатика и компютърни науки“, „Изобразително изкуство“, „Музикално и танцово изкуство“, „Национална сигурност“.

„Този вид обучение осигурява предимство на нашите възпитаници да се ориентират. Първите 2 г. са въвеждащи и дават общата теоретическа подготовка, от която всеки млад човек се нуждае, за да направи правилния избор на конкретна специалност“, обясни проф. Валери Стоянов, зам.-ректор на ВСУ по учебната дейност.

Направени в университета проучвания сочат нуждата от служители с интегриран профил, което се постига именно чрез прием по професионални направления.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.