Втора смърт почерни празненствата на Аржентина - "синдром на щастливото сърце" уби египтянин

Втори смъртен случай почерни празненствата на новия световен шампион Аржентина, след като вчера стана ясно, че w град Баия Бланка в провинция Буенос Айрес фен загина по нелеп начин, задушен от знаме, преметнато на раменете му, което попаднаlo под гумите на мотоциклета му. Починалият е 22-годишен. Днес стана ясно, че друг фен от египетски произход е починал от синдрома на щастливото сърце след бурна радост от триумфа на Меси и компания. Водещата аржентинска медия TycSport съобщи, че млад египтянин е починал, докато празнува коронясването на Аржентина като нов световен шампион на Световното първенство в Катар 2022 в центъра на Кайро. За смъртта му е потвърдил и водещ кардиолог в социалните си мрежи.
„Млад мъж от квартал Шубра почина два часа след мача (между Аржентина и Франция) заради огромното си щастие след коронясването на Меси. Трябва да си вземем поука от случилото се, не трябва да преувеличаваме в изразяването на нашата тъга или щастие“, написа кардиологът Гамал Шаабан във Facebook. 

26-годишният младеж, идентифициран като Мостафа Абдел Аал, гледал финала в кафене в центъра на египетската столица с приятелите си и когато се прибрал вкъщи, публикувал съобщение в социалните мрежи, в което възхвалява Меси и изразява, че това е "най-добрият ден в живота му". 

Веднага след това младият мъж колабира след прекаран инфаркт и е откаран в близката болница, където починал от „синдром на щастливото сърце “, рядък сърдечен проблем, който може да се развие в случаи на „огромно щастие “, според Шаабан, който е бивш директор на Египетския национален институт по кардиология. 

В неделя Аржентина спечели третото си Световно първенство, след като победи Франция с дузпи след тежко продължение, което завърши с равенство 3-3, историческа победа, която беше широко отпразнувана в Египет, една от страните в света, в която възхищението от Меси и компания е много голямо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят