Второто издание на шахматния турнир „Маринополци” се проведе в Павликени

В Павликени се проведе второто издание на Шахматния турнир „Маринополци”. Организатори са Община Павликени и шахматен клуб „Асеневци” в лицето на Цвета Галунова и Даян Нинов. Събитието е под патронажа на инж. Емануил Манолов - кмет на Община Пвликени.

В съзтезанието взеха участие 98 състезатели от над 20 клуба от цялата страна и чужбина. Павликени бе домакин на гости от Румъния, Сърбия, Турция, Италия и България. Специален гост на турнира бе световната шампионка за момичета до 12г. и действаща шампионка на България за жени за 2017г. – Нюргюл Салимова!

Наградния фонд на турнира бе над 1500лв., а за състезателите и техните придружители беше осигурено и безплатно ползване на покрития плувен басейн в града.

Шампионската купа спечели мс Тома Киряков от Добрич, който събра 6 от 7 възможни точки. На второ място със същия точков актив, но малко по-лоши показатели се нареди мс Христо Ивелинов от Варна, а третото място остана на мм Йордан Иванов от Габрово.

Много специални награди бяха раздадени в различни категории. За децата бяха подготвени 9 купи, 24 медала, много предметни награди и изненади за участниците.Най-добре от школата на „Асеневци” в Павликени се представиха Денислав Христов, Трифон Александров, Николай Димитров, Димитър Йорданов и Петко Петков.

От школата на „Асеневци” във Велико Търново пък бяха отличени Радост Радкова, Александър Узунов и Веселин Маринов.

Наградата за жена отиде при световната шампионка Нюргюл Салимова. Първи сред ветеранте е мм Петър Орев. От чужденците най-добре се представи Антонио Руса от Румъния.

Коментари

Задължително поле