ВТУ домакинства двудневна Международна научна конференция по ономастика

Събитието е посветено на 80-годишнината от рождението на проф. Людвиг Селимски

Двудневна Международна научна конференция по ономастика на тема "Апелатив и онома. Аспекти на научното изследване“ се провежда във Великотърновския университет „Св.Св.Кирил и Методий“.

В събитието, посветено на 80-годишнината от рождението на световноизвестния славист и етимолог проф. Людвиг Селимски, участие ще вземат над 40 учени от България, Полша, Русия и Украйна.

От името на академичното ръководство и лично от ректора проф. д-р Христо Бонджолов приветствие към участниците и гостите в конференцията отправи проф. д.и.н. Милко Палангурски, заместник-ректор по научната дейност на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, както и проф. д-р Ценка Иванова, декан на Филологическия факултет. Те благодариха за последователността при отстояването на изследователските полета и примера, който проф. Людвиг Селимски дава на младите в утвърждаването на науката.

Пожелаха му да запази младоликостта в духовния и физически план, да бъде здрав, както и да продължи да помага в научните прояви във Великотърновския университет. Проф. Селимски е дългогодишен преподавател в университета.

През последните 15 години работи като преподавател в Полша, но научното му творчество е свързано преди всичко с българската наука. Има издадени няколко монографии, учебници, стотици статии, студии, рецензии, обзори. Научната конференцията се организира от Центъра по българска ономастика “Проф. Николай Ковачев” при Великотърновския университет.

Коментари

Задължително поле