ВТУ посети договор за сътрудничество със славянски университет „Г. Р. Державин“ в Македония

Снимка: ВТУ

Делегация на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, включваща двамата зам.-ректори чл.-кор. Стоян Буров и доц. Димитър Димитров, проф. Милко Палангурски – началник на отдел „Научноизследователска и художественотворческа дейност“, и проф. Даниела Тасевска – декан на Философския факултет, посети Международния славянски университет „Г. Р. Державин“ в гр. Свети Николе, Македония.

Бяха проведени срещи с ръководството на университета и беше окончателно подписан анексът към договора за сътрудничество между двата университета. Договорът и анексът към него предвиждат обмен на студенти и преподаватели, провеждането на съвместни научни и културни инициативи, размяна на информация и литература.

Великотърновският университет ще приема за обучение по своите магистърски и докторски програми кандидатите, предложени от Международния славянски университет, с предимство и при облекчени условия. За координатори бяха избрани от македонска страна – проф. д-р Александър Илиевски – декан на Юридическия факултет, а от българска страна – проф. д-р Даниела Тасевска – декан на Философския факултет.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. „ВТУ посети договор за сътрудничество“ Как се посещава договор,бе писачи-драскачи?

  2. Веселинка-Калинка сама не чете к’во пише и чака другите да го четат. За съжаление общото ниво на в. Труд е такова. Потвърждава и впечатлението че московските апологети са повечето неграмотни. Може би защото уважават Русия повече от собствената си страна.
    Този славянски университет в Македония що е наречен на руснака Державин, а не на Наум, Климент, Ангеларий? Щото е плод на руската пропаганда. Интересно кой го финансира. Веселинка услужливо не засяга този въпрос.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.