На 16 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 16.11.2019

МВнР с препоръки във връзка с необичайните студове в САЩ

Задържаха двама души, заплашвали с покушение Макрон

Министър Горанов: Българинът не е готов достатъчно за солидарност

Разширяват обхвата на допустимите за саниране жилищни блокове

Литва размени агенти с Норвегия и Русия

Майкъл Блумбърг дава 100 млн. долара за рекламна кампания срещу Тръмп

Българка е бутнала жена върху релсите на жп гара в Рим

Проф. Тодор Кантарджиев: Починалото 3-годишно дете е било с риновирус

Изпокараха се за неплатения болничен лист (обзор)

Фонд „Земеделие” ще търси 43,1 млн. лв. от къщи за гости за нарушения

Тамер Левент влиза от сериал в сериал

Белият дом публикува стенограмата от първия телефонен разговор между Тръмп и Зеленски

Фалконът ослепя над София (обзор) Не е лошо да се помисли за нов самолет, заяви шефът на “Авиоотряд” 28

ВТУ посрещна преподаватели по немски език от България, Румъния и Молдова Приветствие към гостите отправи проф. д-р Ценка Иванова

Великотърновският университет за първи път е домакин на ежегодната регионална среща на преподавателите по немски език от Германската служба за академичен обмен (DAAD) за България, Румъния и Молдова.

Лекторите от DAAD във Велико Търново, София, Шумен, Букурещ, Яш, Клуж-Напока, Тимишоара и Кишинев се срещат ежегодно, за да обсъдят преподавателската си дейност, проблемите, постиженията, научния и културен обмен на Германия с университетите в региона.

Приветствие към гостите на събитието отправи проф. д-р Ценка Иванова, декан на Филологическия факултет.

„От името на ректора проф. д-р Христо Бонджолов и от свое име искам да ви поздравя с откриването на това значимо събитие във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Срещата на преподавателите от DAADсе провежда за първи път в България, а за нас е чест да сме домакини. Сътрудничеството между Филологическия факултет и немските институти винаги е било на водещо място. Немската и Австрийската библиотека са едни от стожерите на нашия факултет. Чрез тях студентите ни придобиват знания в областта на историята, културата, изкуството, философията, психологията, транслатологията и езикознанието на съответната държава. През тази година отбелязахме 25-годишнината от създаването на Немската библиотека във Великотърновския университет.

В методическо отношение колегиумът по немски език винаги е бил водещ за Факултета. През последните години студентите, които искат да учат немски като първи език нарастват, а това ни радва изключително много. Пожелавам успех на срещата!“, каза в приветствието си проф. Ценка Иванова.

Специален гост на събитието бе и ръководителят на реферат „Култура и преса“ в Посолството на Федерална република Германия в София, г-н Себастиан Клеве.

сн. ВТУ

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.