Вулин: Сръбското МВР разполага с най-силния флот хеликоптери на Балканите

Сръбският министър на вътрешните работи Александър Вулин посети Хеликоптерната единица в базата й на летище "Никола Тесла" и се увери в силата и мощността на хеликоптера H-215 "Супер Пума", първия от три хеликоптера от този вид, наличен във флота на тази част на МВР от юли тази година, предава Танюг.

Вулин изтъкна, че сръбското МВР днес разполага с най-мощния флот хеликоптери на Балканите.

"Силата на МВР се отразява между другото и в силата на неговата авиация. Хеликоптерната единица на МВР е обогатена със съвременни и модерни хеликоптери. Доставката на "Супер Пума" е само продължение на модернизирането на флота. До края на годината се очаква да бъдат доставени останалите две машини от този тип, което ще даде силен принос в борбата с пожарите, тъй като тези хеликоптери носят до пет тона вода", каза Вулин.

Той подчерта, че за първи път всички хеликоптери са оборудвани и със съдове за гасене на пожари.

"Супер Пума" е хеликоптер, чиито капацитети далеч надхвърлят капацитетите на машините, които има във флота си Хеликоптерната част, добави Вулин.

Хеликоптерът може да превози до 24 души, може да прелети 866 километра, да прекара във въздуха повече от четири часа, да носи до пет тона вода, което далече превишава капацитетите, с които министерството е разполагало досега, съобщи сръбското МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа