Вучич: На заседанието в ООН ще се боря за Сърбия с цялото си сърце

Президентът Александър Вучич заяви, че „ще се бори за Сърбия с цялото си сърце“ по време на заседанието на Съвета за сигурност на ООН за Косово, което ще се състои в понеделник, съобщи радио „Б92“.

На извънредна пресконференция в Белград, Вучич обяви, че ще пътува до Ню Йорк на самолет на Air Serbia и ще представи „какво мисли Сърбия“, след като ръководителят на мисията на ООН в Косово (УНМИК) Захир Танин се изкаже пред Съвета.

„И когато всички те се изкажат, след Тачи, аз ще мога да отговоря в края. Все още не съм взел решение в коя част да говоря английски или сръбски. Все пак не съм там, за да убеждавам нашия народ, а тези, които искат да ме чуят“, заяви Вучич.

Държавният глава изпрати също поздравления на сърбите в Косово и им благодари за тяхната борба, като отбеляза, че кметовете на всички десет сръбски общини са изпратили ясно послание на Хашим Тачи кой е техният президент и коя е тяхната държава.

„Армията на Косово бе формирана срещу интересите на сръбския народ. Тя не е заплаха за нашата армия, но може да заплаши оцеляването на нашите сънародници. Всичко това е противоположното на това, което казва Тачи“, отбеляза Вучич.

Косовският президент Хашим Тачи също ще вземе участие в СС на ООН, който ще започне в 22 часа българско време. Тя се провежда по искане на Русия и Сърбия по повод решението на Прищина да формира косовска армия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа