Вучич: Следващата година ще ни донесе много повече конфликти и вълнения от предходната година и 2023 г.

Страхувам се, че следващата година ще ни донесе много повече конфликти и вълнения от предходната година и тази 2023 година. Когато казвам това, имам предвид всякакви заплахи за нашия народ в Косово и Метохия и в Република Сръбска, и в много други части на нашия регион. Ето защо смятам, че е изключително важно всеки ден, слушайки различни гледни точки и мнения, да стигнем до общ знаменател, как да запазим нашата свобода, държава и бъдеще като цяло. Това каза президентът на Сърбия Александър Вучич, съобщават сръбски медии.

„Днес мога да кажа със сигурност, независимо от тежестта на проблемите, пред които сме изправени, от размера и силата на натиска, който тепърва ще нараства в предстоящия период, че винаги трябва да се стремим към компромис, но не трябва да се отказваме това, което е наше, не трябва да се отказваме от международното публично право, нито от нашата територия, нито от нашите хора. Дори и да го направя, с всички обещания, които ни казват почти всеки ден, с всички красиви истории, които са изкушаващи и привлекателни, но в крайна сметка те винаги са шарени лъжи и няма да получим абсолютно нищо, нито на тактическо ниво, камо ли на стратегическо ниво. Затова съм сигурен, че е важно за страната ни да запази това, което принадлежи на нашата държава , да се опитаме да запазим мира, понякога да се скрием под камък, да не застрашаваме бъдещето на нашата страна и да чакаме благоприятна възможност“, добави Вучич.

„Някои казват, че е лошо да печелиш време. Лошо е, ако преди не си се опитал да постигнеш компромис. Ако се опиташ да постигнеш компромис и видиш, че е невъзможно и нямаш друг изход, тогава трябва да спечелиш време. И това е по-добре, отколкото да се откажете от това, от което не можете и не трябва да се отказвате“, каза Вучич.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа