На 17 септември 2019 да почерпят

Прабългарите отиват в луксозната вила в „Игри на волята“ Славяни ще спят в рибарската хижа, Траки отиват на плажа

Путин: Военно-техническите връзки между Русия и Турция се задълбочават

Гърция изплаща предсрочно част от кредитите си към МВФ

Луксозните имоти поскъпнаха с 2,3%

Ердоган на тристранната среща в Анкара: Можем да вземем решение за конкретни мерки, за да изгасим пожара в Сирия

Сълзи и гняв за един век Хайтов 100 г. от рождението на големия писател в Народния театър

Жена загина при челен удар на пътя Русе – Бяла

Нови наводнения в Испания, засегнати са предградията на Мадрид

СЕМ не разбра защо БНР спря Генералният директор твърди, че излъчването на “Хоризонт” не е спирало, а ресорът на Силвия Великова не е сменян

Взривът на бензиностанция в Добрич вероятно е причинен от манипулирана газова бутилка

И инжекция не вдигнала Рейш за „Черно море“

Признава ли се времето за майчинство при изчисляване на процент „клас”

Пернишкото село Люлин е без вода четвърти ден заради поредица от аварии

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 17 септември 2019

Въвеждат нови правила за достъп на коли в Морската градина във Варна Правят публичен регистър на дадените пропуски за влизане с автомобили

Община Варна публикува три проектодокумента за нови правила за достъп в Морската градина. След актуализацията на Генералния план за организация на движението на територията на Община Варна, приета от Общинския съвет, се въвежда забрана за достъп в Приморски парк с поставяне на пътни знаци В2 „Забранено е влизането на пътни превозни средства в двете посоки“ и Т17 „контролиран достъп“.

Според предложенията ветото не е за живеещите в зоната и за лица с документ за инвалидност. По утвърден ред и график ще могат да се обслужват обекти и заведения в Морската градина. Достъпът ще се осъществява въз основа на специално издадени за целта пропуски от Община Варна със срок на валидност максимум 1 година. Те ще бъдат вписани в актуален публичен регистър, който ще се публикува на сайта на Община Варна. Без ограничения ще влизат автомобилите на МВР, Спешна помощ, Пожарна и аварийна безопасност, на екипи на ВиК и Енергото. Колите, зареждащи търговските обекти, ще влизат от 5 до 8 часа. Пропуски ще се издават на социални, образователни и обществени институти след писмено мотивирано заявление от съответния ръководител.

Публикуваните проектодокументи могат да бъдат обсъдени от всички заинтересовани граждани и организации, които могат да направят своите предложения, възражения и жалби на сайта на общината до 14 октомври, след което ще бъде издадена кметска заповед за утвърждаване на новите правила.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.