Въвеждат нови правила за достъп на коли в Морската градина във Варна

Правят публичен регистър на дадените пропуски за влизане с автомобили

Община Варна публикува три проектодокумента за нови правила за достъп в Морската градина. След актуализацията на Генералния план за организация на движението на територията на Община Варна, приета от Общинския съвет, се въвежда забрана за достъп в Приморски парк с поставяне на пътни знаци В2 „Забранено е влизането на пътни превозни средства в двете посоки“ и Т17 „контролиран достъп“.

Според предложенията ветото не е за живеещите в зоната и за лица с документ за инвалидност. По утвърден ред и график ще могат да се обслужват обекти и заведения в Морската градина. Достъпът ще се осъществява въз основа на специално издадени за целта пропуски от Община Варна със срок на валидност максимум 1 година. Те ще бъдат вписани в актуален публичен регистър, който ще се публикува на сайта на Община Варна. Без ограничения ще влизат автомобилите на МВР, Спешна помощ, Пожарна и аварийна безопасност, на екипи на ВиК и Енергото. Колите, зареждащи търговските обекти, ще влизат от 5 до 8 часа. Пропуски ще се издават на социални, образователни и обществени институти след писмено мотивирано заявление от съответния ръководител.

Публикуваните проектодокументи могат да бъдат обсъдени от всички заинтересовани граждани и организации, които могат да направят своите предложения, възражения и жалби на сайта на общината до 14 октомври, след което ще бъде издадена кметска заповед за утвърждаване на новите правила.

Коментари

Задължително поле