Щерката на Любо Нейков влиза в „Откраднат живот“

Обвинение за хулиганство с особена дързост получи един от задържаните фенове от мача България – Англия

Aнтикорупционната комисия с иск за 1,163 млн. лева срещу ген. Кирчо Киров

ОИК в Търново откри нарушение на Изборния кодекс в плакатите на Весела Лечева Коалицията БСП за България имат 24 часа да ги подменят

Програмист спечели голямата награда на „Лукойл Клуб“

Министерството на транспорта готви нова концесия за летище Пловдив

СЕМ прекрати предсрочно мандата на директора на БНР Светослав Костов

Грипът увеличава риска от инфаркт 6 пъти

Нови стандарти при административното обслужване ще подобрят обратната връзка с потребителите

Разкриха кражба от дома на британец Единият извършител често гостувал на чужденеца

МВнР провери провокативна карта на Турция, включваща територия на България Не е публикувана от профила на турския военен министър Хулуси Акар, съобщиха от Външно

Цвети Радойчева пя на френски на Парижкия бал

Задържаха дилър и негов клиент в момент на сделка в ж.к. „Красно село“ в София

Съсед сигнализирал за насилие над 4-годишно дете, задържан е таткото

Въвеждат пак забрана за коли в Морската градина

Въвеждат отново забрана за движение на автомобили в местността „Салтанат „в Морската градина във Варна, което ще нажежи страстите на сесията на ОбС в първия ден на август.

Транспортната комисия даде зелена светлина за актуализация на Генералния план за организация на движението, чиято цел е да сложи вето на движението на коли в Приморски парк. Промените се налагат, тъй като в действащия Генерален план не е включена алейната мрежа в местност „Салтанат“, която според местните избраници е продължение на историческото ядро на Морската градина. На територията й е отчетено негативното въздействие на автомобилния транспорт- високи децибели, газове и др., се посочва в мотивите. До това решение се стигна всъщност след протестите на неправителствени организации, предизвикани от трагичния инцидент със сгазеното дете на паркинг пред заведение в парка на 29 юни т.г.

Сагата с движението на автомобилите в „Салтанат“ е от години и влиза няколко пъти в съда. Върховният административен съд отмени кметската заповед за ветото за коли и се произнесе за премахване на забранителните знаци, както и на рестриктивните действия на общинска полиция. Собствениците и ползватели на имоти в спорната местност ще излязат на сесията с декларация, за да припомнят на местния парламент, че законът е над всички и решенията на най-висшата инстанция в държавата трябва да се спазват. Те настояват да има пропускателен режим, който ще осигури достъп на коли до домовете им, както и до заведенията, които са си осигурили паркинг.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.