Възможности за партньорство обсъдиха кметовете на Вардим и румънското село Бригадиру

Снимка: Община Свищов

Румънска делегация, водена от кмета на село Бригадиру Кристиян Кисак бе на работно посещение в Свищов. Групата бе приета от кмета на Общината Генчо Генчев и кметът на село Вардим Сенка Добрева. На среща в Гербовата зала на административната сграда бяха обсъдени възможностите за партньорство между Вардим и Бригадиру.

Кристиян Кисак сподели, че отдавна има желание за работа по съвместни проекти с Община Свищов и в частност със село Вардим. Кметът на румънското село пожела да почерпи от успешния опит на Община Свищов по работа с европейски проекти. Бяха коментирани различни възможности за бъдеща съвместна дейност между румънското и българското село.

Бригадиру е едно от сравнително големите села в северната ни съседка. Населението му е близо 4000 човека, като основно местното население се занимава със зеленчукопроизводство и градинарство.

След срещата в сградата на Община Свищов групата посети на място и село Вардим. Кметът Сенка Добрева показа на гостите бреговата ивица, разказа им за остров Вардим и за програмите, по които се работи в момента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България