Възобновиха разследването за смъртта на дете, прегазено от кон

Възобновено е разследването за смъртта на 2-годишно дете , което загина преди година, прегазено от кон, съобщиха от съдебната палата в Сливен.

Съобщение за починалото дете е бил подаден около 11,40 на 24 октомври 2018 г. от Центъра за спешна медицинска помощ. В условията на неотложност е било образувано досъдебно производство.

Установило се е, че трагичният инцидент е станал същия ден сутринта в промишлената зона на Сливен, в местността Гочева мелница. По това време време в този район са пребивавали жители на близкия ромски квартал "Надежда". Невръстното дете е попаднало под копитата на кон с ездач 21-годишен младеж от квартала. Въпреки усилията на лекарите от Бърза помощ, детето е починало.

Ездачът на коня е бил задържан под стража. Срещу него е започнало разследване за причинена по непредпазливост смърт. С постановление на Районната прокуратура наказателното производство е било прекратено поради липса на доказателства за вината на задържаното лице.

Съдиите от две инстанции - Районният и Окръжният съд в Сливен, са отменили прокурорското постановление за прекратяването. Те са посочили, че постановлението е било прибързано, тъй като фактическата обстановка не е била изяснена нацяло. Така работата по случая продължава.

Коментари

Задължително поле