Възобновиха тестовете на ваксината срещу Covid-19 от Оксфорд

Фармацевтичната компания AstraZeneca и Оксфордският университет възобновиха клиничните изпитвания на ваксината срещу коронавирус, след като тестовете бяха преустановени поради заболяване при един от доброволците.

„Клиничните изпитвания на коронавирусната ваксина AZD1222 бяха възобновени във Великобритания, след като получиха потвърждение от регулатора – Администрацията по лекарствата и здравните продукти (MHRA), че продължаването на изпитванията е безопасно”, съобщиха от компанията и от Оксфордския университет, предаде БГНЕС.

AstraZeneca и университетът, обаче, не разкриха подробности около медицинската диагноза на заболелия доброволец.

На 6 септември тестовете на ваксината срещу коронавирус на фармацевтичната компания и университета във всички страни по света бяха прекратени, за да може да се направи независимо разследване на заболяването на доброволеца, върху който е тествана ваксината.

Представители на компанията не уточниха какво се е случило с доброволеца и доколко това би повлияло на по-нататъшния ход на клиничните изпитания. Източник на „Ню Йорк Таймс” твърди, че става въпрос за напречен миелит – остро възпаление на гръбначния мозък, което понякога се проявява при вирусни инфекции.

Коментари

Задължително поле