"Възраждане" искат безплатни забавачки във Варна

Костадин Костадинов, председател на ПП "Възраждане" /в средата/, зам.-председателят Георги Георгиев /вдясно/ и общинският съветник Николай Костадинов

Групата на общинските съветници от "Възраждане" ще внесе предложение на предстоящата сесия за бюджет 2020 на Варна за безплатни детски градини и ясли, както и за безплатно столово хранене на учениците в града. Това обявиха на пресконференция председателят и зам.-председателят на партията Костадин Костадинов и Георги Георгиев.

Според тях това няма да утежни бюджета, има достатъчно пари, но засега не посочиха колко са необходими за тази придобивка.От "Възраждане" ще настояват и за намаляване на такса"смет" на гражданите във Варна, "защото в момента през боклука се краде може би 1/3 от общата финансова схема за почистване на града, а той е мръсен и занемарен", каза Костадинов.

След проведените две сесии на местния парламент той разкритикува работата му, която по думите му, няма да се промени и като през изминалите 10 години, има за цел да облагодетелства лични и мафиотски интереси, както и хора, които разграбват общинския бюджет.

"Във Варна се случи нещо безпрецедентно- мнозинството успя да обедини двете уж антагонистични политически сили ГЕРБ и БСП, които в 95% от случаите гласуват анблок ", посочи лидерът на Възраждане. Неговата партия вкара 4-ма свои представители в Общинския съвет, а самият Костадинов стигна до балотаж на последните местни избори.

Коментари

Задължително поле