Вълшебните картини на Петър Мичев "оживяват" в изложба (СНИМКИ)

Снимки: Личен архив/Алма комуникация

Експозицията включва 58 нови творби

На 19 септември, в столичната галерия „Милениум“, ще бъде открита самостоятелната изложба живопис „Вълшебни картини“ на емблематичния художник Петър Мичев.

Експозицията включва 58 нови творби, рисувани върху платно с маслени бои, една от които се откроява с това, че е изпълнена върху поднос от дърво. Презентатор и модератор на експозицията е проф. д.н. Любомир Стойков – културолог и преподавател в Националната художествена академия. Домакини са Анна и Васил Банови - меценати и мениджъри на галерията. 

„Името на изложбата е много точно „Вълшебни картини“. Картините по принцип са вълшебства, защото са сътворени. Вълшебствата и мечтите ни помагат да оцелеем в този все още несъвършен свят“, споделя творецът Петър Мичев. „Вдъхновявам се от идеята да създавам неща, които хората не са виждали и няма къде да видят“, казва маестро Мичев.

Всеки един живописец има своите музи, изповядва своето верую, служи си с любими и често пъти изнамерени от самия него изразни средства. Както отбелязва и проф. Любомир Стойков: „Във философията и изкуството на Петър Мичев особено впечатление прави неговата отдаденост на вълшебната живопис и живописното вълшебство. Не мога да подмина и самобитните му естетически норми, спонтанно родените или пък дълголетно обмисляните образи, цветове, детайли и символи. И непредубеденият зрител бързо ще почувства силата на посланието му, заредено с финес, грация и пиетет към женския магнетизъм и магнетичната женственост. Очаквам новата изложба на Петър Мичев да бъде поредната му магическа пътека към красотата, финеса и завладяващото сливане – телесно и духовно!“. 

Изложбата представлява старателен избор на картини 

Петър Мичев е сред най-колоритните и екзотични съвременни български художници. Неговото изкуство и добре познато и прието в цял свят, а притежатели на произведенията му са едни от най-влиятелните знаменитости, държавни и религиозни лидери.

Част от живота му минава във Франция и САЩ, а картините му са показвани в елитни галерии редом с произведения на Салвадор Дали и Пикасо. Творенията на Петър Мичев ще бъдат изложени в галерията от 19 септември (когато официалното откриване е в 19:00 часа) до 13 октомври.     

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства