Външното ни министерство: Гръцките фермери затварят пътища в страната

Министерство на външните работи уведомява, че от днес - 07.02.2019 г., земеделските производители в Гърция ще пристъпят към ефективно затваряне на пътища в страната, съобщават във фейсбук от МВнР. В 16:00 ч. на 07.02.2019 г. земеделците ще затворят националния път при Егио. Пътят свързва Атина с пристанищния град Патра. За събота – 09 февруари, е предвидено блокиране на движението при Темби. Това е участък от автомагистралата, свързваща Солун с Атина. Фермерите са се мобилизирали, след като правителството е отказало среща на техни представители с ресорните министри.

На 6 февруари т.г., в Касторя, фермерите са протестирали пред данъчната служба със своята селскостопанска техника. На протеста са присъствали малки и средни фермери и животновъди с трактори и селскостопанска техника от Войо и Преспес.

На същата дата, на пътен възел Дервени от националния път Солун-Кавала, земеделските производители и животновъдите от региона на Лангада са паркирали трактори от дясната страна на пътя в посока на Солун.

В префектура Централна Македония трактори и селскостопанска техника са поставени на следните места:

в района на Малгара, в непосредствена близост до националния път Солун-Атина;

в област Иматия, на пътен възел Кулурас, автомагистрала Егнатия в участъка Солун–Верия;

на националния път Верия-Скидра, в района на жп гара Науса;

в област Пела, на пътен възел на Гипсохори;

в област Пиерия, на общинския път в района на стадиона на Катерини;

на 67-ия километър от стария национален път на Катерини – Солун;

- в района на Серес, на пътен възел Сидирокастро;

- в района на Халики Етолоакарнания, в сряда, 6 февруари се е образувала нова блокада на Йонийския път.

В района на Пирго Илиас по националния път Патра-Древна Олимпия е предвидено в петък 08.02.2019 г. в 18:00 ч. блокиране на движението.

В района на Превеза, на пътен възел Луру Превезас, е предвиден протест и спиране на движението от 19:30 ч. на 07.02.2019 г.

В района на Пеласгия, окръг Фтиотида, е предвидено за 07.02.2019 г. от 16:00 до 18:00 ч. нова блокада на двете платна към Солун.

В района на Месиния, в четвъртък, 7 февруари, в 15 часа се организира събиране на земеделците със селскостопанската техника.

В района на Ериманто Ахаиас се събират земеделци с цел четвъртък 07 февруари и петък 8 февруари да започне шествие със земеделска техника в посока Патра.

В района на Егио е предвидено събиране на земеделци за четвъртък 7 февруари в 16:00 ч. в района на бензиностанциите, където ще бъде спряно движението в посока Атина.

В Ханя, о. Крит, на височината Мегала Хорафия, ежедневно ще се спира движението от 16:00 до 18:00 ч. на националния път Ханя-Ираклио.

В района на Ираклио, о. Крит, ще бъде спирано движението ежедневно от 16:00 до 18:00 ч.

В района на Арта е предвидено събиране на земеделци в четвъртък 07 февруари в 10:00 ч.

На о. Корфу (Керкира) е предвидено събиране на земеделци за 8 февруари, петък, в 10:30 ч. пред общината Л. Александрас /Мараслио/.

Коментари

Задължително поле