Въоръжени мъже нахлуха в хотел в Пакистан

Евакуираха хотел „Пърл Континентал“ в Пакистан, който беше нападнат от въоръжени мъже. Изстрели са били чути в 5-звезден хотел в югозападния пакистански пристанищен град Гвадар. Нападението е било извършено от най-малко трима въоръжени мъже. Те нахлули във фоайето на хотел „Пърл Континентал“ и открили безразборна стрелба. Мястото е популярно сред туристите, идващи от Китай.

Според очевидци мъжете били тежко въоръжени, носели са гранатомети и колани с експлозиви.

Районът около хотела е отцепен от полицията и силите за сигурност. Към момента няма данни за жертви и ранени.

Министърът на информацията на провинция Белучистан, където е разположен пристанищния град, съобщи, че голяма част от посетителите и персонала на хотела са евакуирани. В момента силите за сигурност водят престрелка с нападателите. Според непотвърдена информация обаче в сградата все още са блокирани няколко китайски туристи.

Хотел „Пърл Континентал“ е предпочитано място за отдих на чуждестранни делегации, бизнесмени и обикновени туристи, дошли да разгледат града. Инцидентът се случва само седмици след като 14 души, сред които 11 военни, бяха убити при друга атака в Гвадар, припомнят местни медии. Градът е важен транспортен и икономически център от така наречения Китайско-пакистански икономически коридор за развитие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят